touching by something........

saya seorang yang sensitif....sangat sensitif.....saya akui hakikat tu....kata 'encik itu'...kalau saya terlalu sensitif, saya takkan boleh hidup dengan orang.....but this time he is totally wrong....i really can manage it.....saya benar-benar mampu hidup dengan segala jenis manusia pun....coz i'm really flexible....and i'm absolutely very good in ACTING....even if i have no talent at all....

dan komplikasinya.....hanya sakit di hati saya....yang tak pernah mampu saya luahkan pada sesiapa pun.....this is one of many reason why i be a very secretive person.......PEMENDAM dan PENDENDAM.......diam itu lebih baik bagi saya.....dari saya luahkan segala sekam yang membakar jiwa......kerana sekali saya luahkan......semua orang akan merasakan bahangnya......that's better.....itu saya....biar saya sakit sendiri dari saya menyakiti orang lain.....

saya ada seorang kawan yang baik.....pernah sekali dia terkilan dengan sikap saya yang terlalu berahsia.....and she said....'speech is silver,silence is golden, but don't you think that you already have too much gold??'....dan saya kehilangan kata untuk menjawab persoalan itu.....

susah menjadi seorang yang sangat sensitif...lebih payah bila ditambah dengan secretive....akan sentiasa ada perkataan ataupun tingkah orang lain yang mengguris perasaan.....waktu kecil dulu....saya sering bertindak kasar...air mata dan caci maki jadi mainan....but...as time goes on....saya mula sedar....yang takkan ada orang peduli pun pada apa yang saya katakan dan lakukan....dan bertindak di luar batasan cuma merugikan diri sendiri.....it's better for me to shut up and let it go.....

but still...hati saya terluka.....tercalar dan terus dicalar......dan cuma mampu saya beritahu setiap kali pada diri...pada hati....SABAR.....ALLAH sentiasa ada di sisi.....biarlah.....mereka takkan peduli....dan berjuta-juta kali juga saya ingatkan pada diri...pada hati.....walau apapun terjadi...walau bagaimana banyak sekalipun saya disakiti.....namun masih....semuanya tetap kesayangan saya...hingga hujung nyawa...........

p/s: Ya ALLAH....whatever she do...whatever she said....i will NEVER be like her.....saya cuma nak jadi diri sendiri....berikan saya kekuatan......berikan saya kesabaran.....

4 pesanan untuk saya:

Mohd Shahabudin Md Yatim said...
December 3, 2009 at 6:53 PM

bukan senang nak jadi diri sendiri sebab kadang2 kita pown tak tau kita nak jadi macam mana..

starz said...
December 3, 2009 at 9:33 PM

yups...tu betul....selalu kita xtau apa yang kita nak jadi....but selalu jugak....kita tau...what kind of person yang kita taknak jadi kan??...just don't be what we don't wanna be...as simple as that...hmmm...tapi....hakikatnya tak simple mcm tu pun kan...cakap je senang...huhu...=(

Missha said...
December 4, 2009 at 2:35 PM

dear...let it go...sometimes u will feel much better...drpd pendam and jd pendendam...but im sure thats the best for u...owez pray for ur best dear..

p/s : hope that 'she' wasnt me =)

starz said...
December 5, 2009 at 9:43 PM

thanks a lot dear...and luckily that "she" was not you...huhu....ntah la....let times decide kot???...haha...ade ke patut jwpn camni???...=P

Post a Comment