Need You Now....




Need You Now - Lady Antebellum


Picture perfect memories scattered all around the floor
Reachin' for the phone 'cause I can't fight it anymore
And I wonder if I ever cross your mind
For me it happens all the time


It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now
Said I wouldn't call but I lost all control and I need you now
And I don't know how I can do without
I just need you now


Another shot of whiskey can't stop looking at the door
Wishing you'd come sweeping in the way you did before
And I wonder if I ever cross your mind
For me it happens all the time

It's a quarter after one, I'm a little drunk and I need you now
Said I wouldn't call but I lost all control and I need you now
And I don't know how I can do without
I just need you now


woah woaaah.

Guess I'd rather hurt than feel nothin' at all


It's a quarter after one I'm all alone and I need you now
And I said I wouldn't call but I'm a little drunk and I need you now
And I don't know how I can do without
I just need you now


I just need you now

Ooo, baby, I need you now

10.10.10....hari ini anniversary kami~~...


hey....tengok la daisypath ticker saya.....dah cukup setahun...... alhamdulillah......terima kasih Ya Allah....untuk segala kekuatan yg Kau berikan pada kami selama ini.....sungguh rasa macam xsedar....cepat betul masa berlalu ye....tapi saya tetap sedar...perjalanan ini xmudah....


dah jauh rupanya perjalanan setahun ini.....jauh lagi pengalaman 5 tahun kami......tapi.....masih terlalu jauh masa depan untuk kami terokai......mudah2an Allah sentiasa bersama kami......Tuhan....bantulah kami untuk menjaga hubungan ini....amin ya rabbal a'lamin.....


xtau nak cerita apa.....macam2 yang saya rasa..... excited.... terharu... gembira.... sedih.... bahagia..... takut.... gerun... semuanya bercampur campur....haihaihai......pening kepala.....


ermm...oleh kerana saya tak pernah letak gambar saya tunang kecuali gambar saya sarung cincin dalam entri setahun yg lepas.....sempena anniversary ke setahun ni...maka di sini saya bagi korg tgk video klip gambar saya tunang k...


video

sorry la...saya xhebat sangat nak edit canggih2 n xberapa bnyk sgt gambar yg ada....apapun...saya mohon doa dari kamu semua....doakan kebahagiaan kami.....doakan semoga jodoh kami panjang....dan doakan semoga ikatan hati kami kekal hingga ke syurga insya'Allah......terima kasih banyak ye....(^_^)....



p/s: harap maaf...wajah encik tunang adelah tidak terselit dalam mana2 gambar dalam video di atas.....sorry ek....=)

Ya Allah.....




Ya Allah - Wali Band

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah

Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku
Ya Allah bila memang Kau coba
Aku percaya Kau sayang padaku

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah

Ya Allah lindungilah diriku
Dari yang menjahati menzhalimiku
Ya Allah Kaulah Maha Segala
Engkaulah pelindung hidup dan matiku

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah

Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku
Ya Allah bila memang Kau coba
Aku percaya Kau sayang padaku



p/s: Ya Allah....bila memang ujian ini untuk kami.....kami percaya sungguh Kau sayangkan kami.....=)

Magika

semalam saye pergi dating dengan min.....tengok movie magika.....oh...walaupun saye tau cam da ketinggalan zaman nak buat review....tapi saya tetap jugak nak buat....haha....cerita ni boleh tahan best dan kagum juga dengan kru kerana boleh buat filem yg cantik macam tu....saya tau banyak benda dalam tu tipu....guna teknik cgi laa...ape la....but the movie was awesome.....cantik, boleh tahan kelakar....boleh tahan sentap dan toucing......ermm....okey la kalau bagi korang yg belum tengok nak g tengok...hehe.....ok la....ni saye letak trailer n sinopsis....enjoy k....







Sinopsis: credited to here.

Filem Magika adalah sebuah filem berbentuk kekeluargaan yang menyelitkan pantang larang orang Melayu terutama peringatan untuk anak-anak seperti jangan keluar rumah waktu senja dan jangan buang air kecil merata tempat sesuka hati. Filem ini juga dekat di hati penonton kerana ia kaya dengan nilai kasih sayang, cinta dan pengorbanan.

Sinopsis filem Magika mengisahkan bagaimana dua beradik yang tersesat di alam bunian selepas keluar rumah pada waktu Maghrib.

Ayu (Diana Danielle) berhadapan dengan ujian sukar untuk menyelamatkan adiknya iaitu Malik (Fimie Don) yang diculik nenek kebayan lakonan Ziana Zain. Bagaimanapun Ayu bernasib baikkerana dia bertemu dengan Bad Mawi)yang membantu menyelamatkan mereka keluar dari dunia asing itu.

Magika yang menggabungkan lebih 15 aktor dan aktres ternama pasti menjadi tarikan penonton ke pawagam, lebih-lebih lagi yang merindui lakonan Ziana Zain apabila memegang watak sebagai nenek kebayan vogue! Kaya dengan mitos dan kisah legenda Melayu, Magika menampilkan beberapa watak yang dekat di hati orang ramai seperti Badang, Bawang Putih Bawang Merah, Pak Pandir, Mak Mandir, Mahsuri, Hang Tuah, Puteri Gunung Ledang dan Batu Belah Batu Bertangkup.




p/s: kalau berminat jom la pergi menonton.....saya nak tengok eat.pray.love pulak.....=)

tag merapu.....

saya telah di tag oleh cik wana...maka saya pun menjawab soalan ini dengan senang hati....lalala~~~=P


Ada Rahsia kecantikan tak?

harus la ada....nak tau??....mane buleh.....kata pun rahsia...tulis kat blog sudah xjadi rahsia la kan????...muahahahaha....
ape??....merajuk??....cheh....baiklah...meh saye share dengan kamu....
jika mau wajah 'secantik' saya....haruslah pergi bertemu pakar dermatologi...mengadu domba kepada beliau....kemudian mengambil ubat2an mengikut nasihat beliau...insya'Allah wajah boleh cantik berseri...kahkahkah...
ohh...jangan lupa...bayaran rmXXX harus disertakan bersama pengambilan ubat....=P


* tips ini hanya dibenarkan untuk penghidap masalah kulit yang keterlaluan...=P





Bagi Anda siapa paling hensem dalam kumpulan Suju?

kuih suji!!!






Siapa BFF anda?

mereka yang kata saya bff mereka...hehehe






Siapa idola anda?

errr......saya pernah ada idola kah???






Moto Hidup Anda?
pasti lah honda cup bapak saya yang hemsem itu!



betapa banggenye adik saye beraya bersama moto itu...haha





Harus Tagkan Blogger yang anda sayang dan Minimum 8 orang

memandangkan semua blogger yang disayangi sudah di tag....maka saya meminimumkan jumlah kepada 0...hahaha...



p/s: err...saye pun sayang kamu juge....=)

randomness II.........

1. tahniah buat rakan smakj saya nur hamidah dan pasangan...selamat pengantin baru, semoga berkekalan hingga ke syurga....

2. Terima kasih pada cik wana....sebab tumpangkan saya balik johor....tumpangkan saya tido rumah....tumpangkan saya pegi kenduri dan lain......thanks babe....=)

3. oppss....thanks juga kepada beliau kerana memeriahkan sehari semalam saya bersama beliau dengan gosip tanpa henti dari segenap aspek......kau memang sama macam website gosip yg selalu ko pegi tu laa...hebat....kih3.....

4. thanks jugak pada anis, angah n icak...sebab teman saya pegi pasar malam n merempit naik motor pusing kampung petang2....huhuh....

5. ingatkan balik boleh menenangkan perasaan....tapi sekejap je....ni sudah mula tertekan kembali dek assignment2 yang harus disiapkan....haihhh....

6. tambah tertekan bila dengan orang membebel sebelah telinga bagaikan mahu bergaduh satu rumah.....arggghhhhh!!!!!!

7. tambah tambah tertekan bila dihujani dengan soalan2 yang saya tak pernah tahu asal ceritanya........*rasa macam menghadapi soal siasat polis, n polis nak jugak saya ngaku salah*....rasa nak nangessss!!!...(T_T)

8. tolonglah tolonglah.....Tuhan....tolong saya untuk bertabah......

9. saya nak pergi shopping beli barang keperluan......bilekah dapat??.....atau adakah saya cuma perabis harta saje kalau pergi??...jadi tak payah!

10. rasa macam kecik hati dengan semua orang dan semua ayat yang masuk ketelinga......b*d*ss punye hormon!!

11. urghhhh....ok......mata...sila jangan bagi air mata tumpah.....



p/s: sakitnya hati bila orang cakap perkara yang tak pernah berlaku seolah2 betul2 saya yang buat semua tu......or....do i miss something??.....Ya Allah....tunjukkan saya kebenaran......

ta kaf alif nun nun.......

stressnya saya hari ni......rasa nak nanges banyak banyak banyak banyakkkk.....http://www.emocutez.com


tak tau apa yang saya fikirkan dalam tempurung kepala otak saya hari ni.....celik2 mata sudah mula risaukan yang bukan2......haihhh......pulak tu hari ni semua orang sepertinya bizi bizi belaka.....sudahnya habis hampir semua orang punya status di fb saya komen....yang kenal...yang xkenal....yang selalu tegur....yang tak pernah tegur....semua saya sapa.....macam meroyan pun ada jugak......aduhaiiii.....


dah la 2-3 hari ni balik kelas asyik meredah hujan lebat je.....hari2 telan pil vitamin sebab tak mahu sistem imun terjejas......tolonglah.....saya tak mahu demam untuk kali ketiga berturut2 dalam masa 2bulan ni......exam tak berapa jauh lagi bakal tiba....semua test dan assignment dan presentation harus settle dalam masa 2minggu ini.....tolong jangan sakit......TOLONG JANGAN SAKIT IYA!!!....harus bertabah......


takpe.....takpe.....harap bersabar ya.....esok saya nak habiskan satu hari satu malam bersama cik wana......semoga encik mahMOOD akan kembali stabil setelah bergosip panjang.....hahaha....








ermm...sorry ya.....hari ni sepertinya terlebih tekanan perasaan......harap jangan ambil hati.....till then....take care n see ya.....luv u all.....(^_^)




p/s: saya nak pergi menenangkan jiwa yang tak keruan......http://www.emocutez.com

you say it best.....



"When You Say Nothing At All" - Ronan Keating

It's amazing
How you can speak
Right to my heart
Without saying a word,

You can light up the dark
Try as I may
I could never explain
What I hear when
You don't say a thing

[CHORUS:]
The smile on your face Lets me know That you need me
There's a truth In your eyes Saying you'll never leave me
The touch of your hand says You'll catch me Whenever I fall

You say it best
When you say Nothing at all

All day long
I can hear people
Talking out loud
But when you hold me near
You drown out the crowd
(The crowd)
Try as they may
They could never define
What's been said
Between your
Heart and mine

[Repeat chorus twice]

(You say it best
When you say Nothing at all
You say it best
When you say Nothing at all)

The smile on your face
The truth in your eyes
The touch of your hand
Let's me know
That you need me





p/s: incik awak.....you are the best.....(^_^)

ikhlas.....

ikhlas itu.....bila memberi tak pernah sedikit pun mengharapkan balasan.....


ikhlas itu.....bila menerima tak juga mengharap diberi lebih lagi dari yang sepatutnya.....


ikhlas itu.....tak pernah wujud dengan menipu orang lain....


ikhlas itu.....juga tak pernah muncul dengan menipu diri sendiri.....


ikhlas itu....tak pernah sedikit pun bersangka buruk pada orang lain.....


ikhlas itu.....selalu-selalulah bersangka baik sesama makhlukNya.....


ikhlas itu......jangan sedikit pun ada hasad yang mencemarkannya.....


ikhlas itu......jangan pernah terdetik kenapa....kenapa dan kenapa.....


ikhlas itu....sahabat baiknya adalah redha.....


dan ikhlas itu.....


cuma Allah lah yang Maha Mengetahui ganjaran terbaik untuknya.......


ketahuilah.....


sesungguhnya hati yang ikhlas itu akan menyentuh hati-hati lain dengan perlahan dan penuh kelembutan.....tanpa perlu dipaksa dan memaksa.....=)





p/s: susahnya untuk jadi baik...susah lagi untuk istiqamah dalam kebaikan......permudahkanlah Ya Allah....jangan pula dimudah2kan.....amin Ya Rabbal A'lamin.......(^_^)

menci arh!!....

saye benci bila naik kuliah lepas cuti......lemau semacammmm jek....bila lecturer cakap pon blur blur blur je kepala......lagi2 bila toleh sebelah tgk member tgh tersengguk2......rasa macam nak join sekali je....aiyakkk......


saya benci jugak bila naik2 cuti terus kena ambush dengan assignment2 yang sudah ambik nombor giliran.....haisyoooo......memang padan muke la kan pada diri sendiri sebab bercuti sakan.....sila la berusaha gigih okeh!!....



saya benci jugak bile dengar lecturer da sediakan test test test test dan test......iyaaa!!!.....kenapa blur sangat nih......=(




saya pun benci bila orang ajak saya tengok wayang menonton cerita yang penuh dengan darah.....urghhhh.....berpinar mata saya......dah hantu tu hantu je laaa...yang nak kena ade darah melambak2 tu pe cerita???......ingat mcm sos yg boleh cicah ayam kfc tu ke???....hahaha.....




saya pun benci jugak bila ade orang ajak saya pegi akuaria...akuarium....zoo ikan dan yang sewaktu dengannye........jangan la bagi saye ikan idoppp!!!....bagi ikan mati xpe...saya bole siang sampai tinggal tulang......yang g ajak saye menonton ikan idop tu kenape....saye alergik laaa.....nt kang saya pengsan depan ikan tu dah satu hal......ade yang nt ambulan masuk akuaria jugak kang....ngehehehehehe.....



yang laagi saye benci.....bila menonton orang sana sini dok mengutuk oranngggg je kerjanya.....kutuk la si polan tu begitu begini......kata la si peah tu itu dan ini.....yang awak dok kutuk2 orang memanjang tu....awak tu bagos sangat ke????.....silap2 haribulan awak pun buat jugak ape yang dikutuk katikkan awak tu......apee daaa.....jadi orang tak payah la nak kondem je segala jenis benda keliling kitaa....cuba laaa belajar bersyukur sikit....belajar kawal mulut tu sikit......kalaupun xbanyak sangat pahala yang mungkin kita ada....sekurang2nya kita tak tambahkan dosa sendiri kan???......xbaik wooo asyik mengutuk dan menggelar orang macam2 benda yang xbaik......kalau terkena kat batang hidung sendiri....kita suka ke dengar orang gelar kita macam2?????



ok ok....ni last sesi meluahkan perasaan saya hari nih.....




saya benci giler bila ___________________________________....dah la saya mcm xtau apepe je.......saya sedar la yang saya ni ________________.....tapi saya pun____________________ sama macam kamu jugak!!.....saya pun nak __________________________ jugak!!...dah tu kamu sorang je ke yang nak ______________????....bila __________ tanye semua senyap je......buat muka xbersalah.......sampai bila ___________pandang saya....saya yang jadi serba salah.......takyah la _______________ sangat weh........sampai saya dan____________________________rasa macam __________ je kat situ!!.....



pergh....marah sungguh entri saya kali nih......ok ok....cool.....sila cool down sekarang iya......astaghfirullahalazim......Ya Allah....ampunkan segala dosa2 saya dan dosa2 mereka.....amin Ya Rabbal A'lamin.......



p/s: perenggan 2nd last di atas terpaksa di censored untuk menapis segala perkataan yang agak kurang sesuai berada di dalam blog ini serta menjaga kemaslahatan semua pihak......harap maklum.....peace no war.....(^_^)v

my bestfriend wedding......




18 september 2010....majlis walimatulurus kawan baik saya...cik nor ainun.....huuuu....


macam xpercaya.......11 tahun kami kawan....ni la dia kawan saya yang pertama masa jejakkan kaki kat smakj......ini la dia kawan yang buat saya gelak masa saya nangis lepas mak saya tinggalkan saya kat asrama first time dulu2....ni la dia kawan yang ajar saya balik kampung sama2 naik bas ting tong.....kawan yang sentiasa balik kampung sama2 selama 6tahun.....ni la dia kawan yang ajar saya 'menyanya'.....sama2 ponteng prep....sama2 buat dajal zaman kat hostel dulu......sama2 cabut surau.....heee....banyak betul kenangan dengan dia rupanya.....


makcik ni jugak la manusia yang anda akan jumpa kalau anda jumpa saya kat summit zaman dulu2.....member tengok wayang....member window shopping......kawan makan2....kawan jalan2.....member gossip.....kawan susah senang...suka duka.....rahsia saya rahsia dia....rahsia dia rahsia saya.....member penyimpan mohor besar raja2....haha.....sampai mak n kakak2 saya selalu bising....'asyik keluar dengan ainunnnn je!!'....huuu.....dah dia yang dekat....keluar dengan dia je la kan....dating dgn org lain kang susah pulak....ngehehehehe.....


sudah jadi puan hafeaz nampaknye....sekarang saya dah xde geng la nak merambu ramba lagi....heheh........isk...sedih sehhh.....tapi xpe.....saya tumpang bahagia......sebab saya tau dia bahagia......=)



alaaa.....xde makne la saye nak sedih2....terharu je kot....kawan2 lain ade kannn....saya ade kakngah,sa'dah,wan,hemo,ajad,zaila,pika,n aiennal...9 gadis yang belum jadi puan lagi (termasuk saya....haha).....saya ade cik wana yang sentiase ade je gossip dgn saye....muahahaha....ada jai yang selalu buat havoc....saya ade housemate2 n classmate2 n member2 yg best....saye ade bakal adik yg sentiase seronok je nak teman saya makan2.....n ramaiii lagi......=)


heee....xkesah la.....yang penting saya doakan kebahagiaan dunia akhirat untuk budak ini dan encik suami......mudah2an berkekalan hingga ke syurga hendaknya....amin.....


emm....selamat pengantin baru buat ainun & hafeaz......Tuhan...anugerahkan bahagia yang melimpah ruah buat mereka......=)







p/s: hari ni hari yang best....sebab dapat jumpa ramaiii kawan2 sekolah.....^^

p/s/s: cik ainun...opss...puan ainun....walau apepun status awak....saye tetap sayang awak....kita kawan sampai mati taw!!!....heee.....(^_^)v

feel glad......

nampaknya teori saya dalam entri ini adalah betul...bagi saya laaa...tatau la kalau anda rasa teori ni salah.....whatever....ngeee


but now.....i feel glad.....(^_^)



seronok bila dapat jumpa orang2 yang kita sayang.....

seronok bila tengok mereka sihat walafiat dan bahagia......

seronok sebab dapat jumpa kawan2......

seronok bila tengok kawan2 kita semuanya baik2 belaka dan bahagia dengan hidup masing2......

seronok sebab tengok mereka seronok....





yeapp....seronok....i'm glad for them.....



semoga bahagia tu akan sentiasa jadi milik mereka....amin.....



kata orang,
kebahagiaan itu bagaikan pelangi,
selamanya hanya nampak cantik di atas kepala orang lain.....

~amaruszati noor rahim...bila sena kembali berbunga 2~



p/s: tomorrow is her day.....i am happy for her.....(^_^)

belum terlewat untuk wish kan????

salam dearie bloggie~~~...=)


sudah lama sangat88x tidak update blog yang indah nian ini....harap maaf....seminggu sebelum raya macam2 yang melanda...haihaihai.....



tapi....


meskipun hari ini sudah menjejak ke 6syawal....masih belum terlambat kan untuk saya mengucapkan selamat hari raya aidilfitri......andaikata ada salah dan silap....terngumpat terlaser....maaf zahir batin ye buat semua....saya juga cuma hambaNya yang tak sempurna.....=)



dan juga....


masih belum terlewat kan untuk saya mengucapkan happy belated birthday buat diri sendiri??....alaaaa....baru seminggu berlalu....mudah2an umur baru ini akan membawa sinar baru buat saya.....=)



dan juga.....




takde apape....sebenarnya nak type entri pendek je wish hari raya....sudah merapu ke laut rupanya....haha.....ok la....selamat beraya....selamat makan kuih raya....selamat malam semua...~~~...=)




p/s: selamat hari lahir juga buat icak....=)

please.....

Allah....

please don't let me be alone.....

please let me be strong.....

please.....help me......



p/s: moga2 sisa2 ramadhan ini hari2 yang indah......amin.....

the law of attraction.........



assalamualaikum geng!!~~


ermm.....sejak dua menjak ni.....perkataan law of attraction asyik berlegar2 je kat kepala otak saya.....bahaya saya ni kan....selagi xluahkan....selagi tu la perkara yang terlekat kat otak tu nak berputar2 xjumpa pintu keluar....haihhh.....


oleh kerana baru selesai menstresskan diri menjawab soalan test actuarial practice tadi.....marilah kita sama2 men'unstress' diri dengan meluahkan segala yang berada didalam kepala otak.....huuu




ok ok.....berbalik kepada tajuk......korang pernah dengar tak perkataan law of attraction nih??....kalau korang kaki buku dan pernah menelaah buku ini.....



mesti korang dah tak asing lagi dengan undang2 ini....hehe....

buku ini adalah best...kerana walaupun ianya bukan novel cintan cintun ataupun sebagainya.....saya mengkategorikan buku ini sebagai buku motivasi yang mengajar pembaca tentang kehidupan.....erkkk....terpromote novel sudahhh.....


hmm....kalau ikut wikipedia...maksud law of attraction adalah....

The Law of Attraction argues that thoughts (both conscious and unconscious) can affect things outside the head, not just through motivation, but by other means. The Law of Attraction says that which is like unto itself is drawn.


masalahnya bukan maksud law ini.....masalah yang saya nak tanya adalah.....korang pernah praktikkan tak ideologi nih????




ok...meh sini rapat2 saya nak cerita.....



manusia yang memperkenalkan dan sering mempraktikkan law of attraction ini kepada dan bersama saya adalah kawan baik saya si nad itu.....

first time saya ingat masa tu dalam kereta......

nad: kau pernah dengar tak law of attraction??'.....benda tu hebat weh.....ko boleh control all the things outside you dengan guna mind kau je......

saya : erkk???...apekah???

nad : ok....maksudnya camni....kalau kau fikir positive....benda positive yg akan jadi....and kalau kau fikir negative....benda negative la yang akan jadi....
rules dia sama macam ni......kalau aku cakap kat kau....jangan fikir pasal gajah...apa yang kau fikir sekarang???

saya : gajah laa...

nad : haaa...sama la camtu.....so...kalau kau nak benda yang best jadi...kau xboleh fikir pasal benda yang tak best even an ounce.....ok...kata la sekarang ni kita taknak ade traffic light merah.....kau xboleh fikir 'jangan la lampu merah....jangan la lampu merah'.....kalau kau fikir camtu...kompem merah!!

saya : abes tu nak pk cemane???

nad : ok...skarang ni kau fikir....'mintak2 la lampu hijau....mintak2 la lampu hijau...'

saya : ok...


nak di jadikan cerita....sepanjang perjalanan tu memang kami xjumpa lampu merah...ngeh3....

ok...habis cerita perkenalan saya dengan si law of attraction nih....banyak juga la contoh2 eksperimen kami yang lain memandangkan kami ni asyik jumpa perkara adventure je bila berdua....hehe...jaadii....apa kata korang pulak try benda ni...tengok bole jadik x???...hahaha



cuba try camni.....


pk dalam otak wajah kekasih hati anda....atau mak ayah anda.....atau siapa2 lah kawan2 anda yang anda nak....

then fikirkan ayat camni....

'encik tunang rindukan saya.....encik tunang rindukan saya....'

oh...jangan tiru ayat saya!!....fikirkan nama orang yg anda bayangkan tersebut dan isi tempat kosong disitu!!...hahaha

fikirkan ayat tersebut berulang2 banyak2 kali......kalau mind anda cukup kuat.....mesti tak lama lepas tu orang tersebut akan sms ataupun call anda ataupun ym anda ataupun skype ataupun comment fb anda dan sebagainya....xkesah la dia kata rindukan anda ataupun tak....lagipun xbest la nk mintak2 org rindukan kita....nak rindu biar ikhlas kan??...hee...tapi....yang penting ade sesuatu telah menarik dia supaya menghubungi anda....hehe

tapi kalau xjadi.....sila jangan hampa dan bersedih.....cuba lagi di lain masa ok......mind power anda belum cukup kuat kott....=P



ermm....sila jangan jadi tahyul ok...saya bukan mengajar orang supaya syirik!!....pada pendapat saya...ini semua kuasa doa....kan Allah kata doa tu senjata orang2 muslim.....jadi.....doalah benda yang baik2...insya'Allah Allah akan makbulkan....huhuh....



kesimpulan saya di sini.....otak dan fikiran kita ada suatu kuasa aneh yang hebat....yang boleh menjadikan apa yang kita fikir jadi kenyataan......jadi...sila jangan fikirkan perkara yang negative untuk diri anda dan masa depan okeh.....


saya pun berazam dan bercita2 untuk sentiasa think positive.....mudah2an semuanya akan menjadi semakin baik......aminnn........adios!!...(^_^)v





p/s: sepatutnya saya mempraktikkan law of attraction ini untuk test tadi...taklah test saya jadi tunggang langgang!!...haihh...xsempat nak fikir law ini...banyak lagi law lain yang harus saya fikir......

p/s/s: 'mintak2 cik siti tanda kertas saya dengan bahagia.....mintak2 cik siti bagi saya markah best...'....hahaha

p/s/s/s: kenapa terasa seperti tak unstress pun??...=P

buat bakal suami saya......

Padamu yg Allah tetapkan sebagai nakhodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau cuba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, kerana akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Nescaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..



credited to : nurul ain

middle child syndrome????

Since min was talking about her last child syndrome....my mind keep thinking about my own syndrome la pulak....hai hai hai....oleh kerana adik beradik saya ramai and not only 3....so i think me and my other 3 eldest bro's n sis mungkin telah mengalami kecelaruan atau mungkin split identity nak berebut syndrome mana yang major kan??...hahaha....


mula2 min cakap...kalau awak loners and secretive...awak mengalami middle child syndrome....macam xpercaya jugak....min cakap pegi search...mesti ade punya.....jadi search punya search....i think this syndrome suits me most....saya rasa laaa....mungkin lepas ni saya akan percaya sket2 pada research nih...hehe


cube korang try tengok nih.....


The middle or second born child or children often have the sense of not belonging.selalunya lack of self confident They fight to receive attention from parents and others because they feel many times they are being ignored sebab parent's attention selalunya lebih untuk first and last child... or dubbed off as being the same as another sibling.selalu dibandingkan dengan abang2 n kakak2... Being in the middle a child can feel insecure. The middle child often lacks drive and looks for direction from the first born child.tend to be followers rather then leaders... Sometimes a middle child feels out of place because they are not over achievers orang tak heran dgn achievement dia sebab dah dah biasa dgn abg n kakak yg lain and like to go with the flow of things.

Being a middle child would mean they are loners kali ni min betul...heheheThey really don’t like to latch on to a person in a relationship

,sebab takut dengan sense of rejection kot there fore they have trouble keeping one due to lack of interest.cepat bosan Not liking to take the limelight for anything, they are not over achievers and just simply work enough work to get by,cukup sekadar dapat hidup dengan baik and typically that goes with school as well as a career. They are however very artistic and creative. If forced to use abilities they will work well, but do not work well under pressure.cepat tension nih.... They often start several projects but rarely keep focused long enough to finish a project.mostly sebab tak tahan dgn komen2 dan kritikan parents and elders sibling*kalau dlm context family laa* The best career move for a middle child would be along the lines of using their creative. Going into a writing or journalism career,mungkinkah saya patut jadi seorang blogger tegar??hahaha and into a career that they could freely express themselves coz they need space to express their ownself would be good. Anything that would have hours that are flexible, and projects that frequently changed would be good for a middle born child. Since relationships are not of high importance ohh....sape kata??? to a middle child, often times they are alone.they are just too scared laaa!!! However, the best possible match for a middle child would be a last born.


saya ambil artikel ni dari sini....yang bold itu adalah isi yang saya highlightkan dan yang biru kecik itu adalah komen saya ok....=P


hmmm...sudah bace??...tertanya2 anda pulak bagaimane??meh2 klik link sini....


eldest child syndrome

last child syndrome

only child syndrome


ok.....jadi anda tergolong dalam sindrom mana satu??...hehe....jangan percaya sangat ok...sebab if anda ada adik beradik yang ramai....mungkin anda akan tend to be have mixed syndrome or something like that....


contohnya.....kalau anda anak kedua....tapi merupakan lelaki sulung....mungkin first child syndrome akan lebih mendominasi.....or mungkin kalau anda anak second last....mungkin last child syndrome yang lebih major.....atau mungkin juge seperti yang saya telah nyatakan tadi...mengalami kecelaruan identiti...maksudnya sindrom yang bercampur baur.....



bila dah cek....mesti la ade yang positive n negative kan....jangan sedih2 k....yang baik jadikan tauladan....yg buruk jadikan sempadan...ecehcehceh.....haha.....tak kisah la.....yang penting kita cuba jadi yang terbaik untuk diri kita dan semua orang yang sayangkan kita ok....=)




p/s: otak merapu.....

let it be....

let them talk...

people can talk anything...

they can talk what they want as long as it is not them...

whatever.....

keep talking.....

one day they will shut up by themselves....

it's the day when they are on my shoes....

when they face what i face....

when they get what i get....

and when they feel what i feel....

don't worry....

they will get it....

life is just like a wheel....

one day you are on the top....

the other day you will find yourself at the bottom.....

eh....no hard feelings laaa.....

i'm not angry.....

just keep talking.....

and just let it be......





p/s: Tuhan......tolong jagakan hati ini.......

can't....

crying is not an option....


not now and always....


not anywhere...

not anyhow.....

not even anymore!!



p/s: please myself.....help yourself....

speechless..........

kenapalah......



kenapalah........



kenapalah......



kenapalah.......



kenapalah.......







kalaulah........



kalaulah.......



kalaulah........



kalaulah........









entahlah........






biarlah....saya redha........






p/s: Tuhan....sungguh saya kehilangan kata-kata......kalaulah saya punya kekuatan yang banyak untuk mengharungi segala-galanya ini........amin Ya Rabb.....

Tuhanku......

Doa

Tuhanku
dalam termanggu
ku sebut namu Mu
biar susah sungguh
mengingat Kau penuh seluruh

Tuhanku
cahaya Mu panas suci
bagai kerdip lilin
di kelam sunyi

Tuhanku
aku hilang bentuk
kembara di negeri asing

Tuhanku
pintu Mu ku ketuk
aku tak bisa berpaling.


~Chairil Anwar~


Align Center







saya sangat sukakan puisi ni......pernah jadi hiasan meja saya sepanjang saya form4-5.....bila waktu saya buntu.....saya bingung.....sedar tak sedar saya melagukan puisi ni sambil bertemankan air mata.....indah......haha




berharap untuk berkongsi keindahan puisi ini dengan kamu yang membaca.....(^_^)






p/s: Tuhan.....saya tak bisa berpaling..........

ramadhan yang indah.....

hey....hari ni 1Ramadhan....alhamdulillah....(^_^)......


ada peluang lagi untuk kita sambut ramadhan kali ini.....blogging n blogwalking....berfikir nak buka apa petang ni dan macam2 lagi......mudah2an Allah akan berikan kita peluang untuk bertemu dengan syawal....zulkaedah.............sampai ramadhan lagi akan datang........*apekahyangsayamerepekini???*




haha....sudah2...hentikan segala merepek-merepek itu......hari ni ramadhan bermula.....jadi haruslah disambut dengan semangat baru...serta penuh rasa keinsafan juga usaha untuk melipatgandakan ibadah kan???....jadiii......jadi apa???.....ohh....sila fikir sendiri.....



cuaca hari ini di batu pahat sangat indah.....tenang dan aman......ohh....namun saya rindukan teman2 di shah alam juge....kerana the 'REAL' classmates sudah mengajak berbuka bersama.....mai juge sudah menuntut janji nasik tomato saye....alahai......mai ni comel laaa......nanti saye balik kita masak same2 okay!!....=)




dah hampir seminggu saya 'berkuarantin' di rumah......adoyai......bosan jugak kan cuti lame2....*walaupun hakikatnya sendiri ponteng*......tapi bile xde cuti nak cuti lame2 la pulak kan....haha.....manusia....mane la penah puas.......agak2 sempat tak nak siapkan baju raye sepanjang ponteng seminggu ini??.....alahai....tinggal berapa hari je lagi....harap2 sempat siap......ohh...dan juga berangan2 mahu membeli jubah raye......kaler ape agaknya yang cantik untuk saya melaram raya ini yek??....hahaha....*gelak jahat kerana baru 1Ramadhan sudah berfikir macam2 untuk raya*....



oppss...sudah2.....dari tadi sudah diingatkan supaya berhenti merepek.......baiklah....harus mula ber'masak-masak' juadah untuk berbuka didapur......mari2 cik adik kita sama2 ke dapur okey!!.....




dikesempatan ini....saya ingin memohon kemaafan andai ada yang terguris terluka dek tulisan mahupun perbuatan dan perkataan saya.......semoga kita semua sama2 beroleh rahmat dan barakah yang melimpah ruah dari Allah SWT......insya'Allah......




copp!!...kak ngah...bile mahu pelawa saya berbuka di rumah??....wahahahhaa....*saye gurau je*





p/s: ramadhan....menjelmalah dengan berjuta rahmat dan kebahagiaan......(^_^)

living the life.....

kawan saya yang baik.....beritahu pada saya.....



kata dia...


'babe....kau tak boleh terus takut macam ni.....aku tahu....memang la semua ni uncertainty.....kita tak tahu bila semua ni akan habis....bila kau akan sembuh.....mungkin esok....mungkin lusa.....or mungkin tahun depan.....atau mane tahu sepuluh tahun lagi??....kita tak tahu....

jangan takut sangat.....just take it as the part and parcel of your life......apa Tuhan bagi...kau ambik...jangan nak banyak soal.....kau tak boleh stop hope and at the same time kau xboleh terlalu berharap.....mungkin kau kata....mintak2 by the time kau nak kawin...harap2 kau da sembuh....tapi kalau tak macam mana??...kan kau jugak yg kecewa??

kau jangan ikutkan sangat perasaan kau.....kau rasa sebab kau macam ni....oh kau tak boleh nak buat and dapat semua yang kau nak.....kau tak boleh nak study hebat2...tak boleh dapat kerja yang kau nak.....tak boleh nak kawin what-so-ever.....tak boleh semua.....jangan babe....

pedulikan semua ni.....jangan biarkan semua yang kau dapat buat kau patah semangat.......take it and at the same time just move on!!....LIVE YOUR LIFE!!......'




ya.....you are right nad.....LIVE MY LIFE.......kau memang dosage terhebat aku pernah jumpa di antara berjuta-juta ubat yang aku pernah dapat.....thanks a lot babe.....



* * * * *

saya bagitau pada diri........


' saya tak boleh kalah.......sila kuat iya......semua orang harapkan yang terbaik untuk kau......jadi......kau tak boleh buat semua orang yang kau sayang sedih sebab kau!!......'


* * * * *

buat encik cinta.....


macam mana awak harap saya kuat....begitu juga saya harap awak kuat.......seperti mana awak kata sayalah hidup awak....awak jualah hidup saya.......tolong.....jadilah semangat saya.....kerana pernah awak kata.....sayalah semangat awak.....



saya tau awak risau....awak sedih.....saya tau kita jauh......saya tau batasan jarak dan waktu betul2 buatkan kita terpisah......tapi....saya tak minta banyak dari awak.....cukuplah apa yang kita ada.....sudah terlalu lebih dari cukup bermakna buat saya.......


awak......tolong......jangan ingat saya dengan ingatan yang suram dan menyedihkan......saya nak jadi cahaya dalam hidup awak......saya nak jadi senyuman buat awak......saya nak jadi masa depan yang indah untuk awak.......(^_^)


doakan saya....doakan masa depan kita......sungguh saya yakin....Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengabulkan permintaan hambaNya.......





p/s: Allah.....saya mohon keberanian.......

terkilan......

sedih bila tengok hak kita orang buat macam dia punya sendiri.....sedih bila tengok apa yang patut jadi milik kita orang ambil selamba je depan mata kita.......sedih bila tengok family kita orang buat macam badut tepi jalan yang dia jeling setakat nak hiburkan hati dia waktu dia kesusahan.....yang dia tak hadap langsung waktu dia dah senang lenang.....sedih sangat....



lagi sedih bila ada orang tuding jari kat kita....kata kita yang mulakan semua ni...padehal kita tak tau apa2......laaagi sedih bila orang kata kita macam2......walhal dia tak tau macam mana hati kita sebenarnya......macam mana marahnya kita....macam mana sedihnya kita....macam mana terkilannya kita sebab rasa bertanggungjawab atas masalah yang kita tak buat......laagi sedih bila cuma kita je yang rasa semua tu.....sebab kita tak boleh nak cerita pada siapa2 pun.....semata2 untuk jaga nama baik....hati dan perasaan dia.....





terkilan kita bila tengok dia sibuk menayang pelbagai benda.....walhal tu semua sepatutnya kita yang punya.......lagi terkilan bila kita bayangkan kalau mak kita ditempat kita......tengok segalanya depan mata......mesti hancur luluh hati dia......mak...kita mintak maaf kalau kita yang mulakan semua ni......kita mintak maaf sangat......





xpe la....kita xsuka nak gaduh2 bagai......nak bercakap aib dan buruk orang....nak doakan yang bukan2 walau kita tau keluarga kita teraniaya......kita tak suka.....bukan urusan kita menghukum orang.....itu urusan Allah.......hari ni dia buat family kita macam2.....esok lusa Allah sendiri yang akan pulangkan apa yang dia dah buat.......bukan cuma family kita je...tapi juge orang2 lain yang terkena perkara yang sama.....




kita doakan mereka sedar apa yang mereka dah buat......semoga Allah ampunkan dosa mereka dan dosa seluruh ahli keluarga kita....dan kita doa sangat....semoga Allah akan ganti sesuatu yang lebih baik untuk family kita seluruhnya.......amin Ya Rabbal A'lamin.....



p/s: Allah.....kita terkilan......rasa bersalah.....rasa sedih sangat bila fikirkan family kita......kita harap kita dapat tebus balik semua ni......betapa seluruh perasaan ni sangat menyakitkan.....bantu kita Ya Allah....berikan kita kekuatan.....(T_T)

cinta sufi.....


apabila hujan turun
melimpahlah air dari perbukitan
aliran menujah ke batu
melekuk tanda waktu beralih
seiring nyawa menghanyut usia
sejalan nafas melangkah ke hujung
awan kalau dapat ku capai
maka saktilah hamba.....

Laksamana Sunan

Ramlee Awang Murshid - Bagaikan Puteri



opss...silap promote novel ek??..haha....sebenanye nk cerita pasal cinta sufi.....sudahpun habis dibaca dengan tekun dan khusyuk...haihaihai....kalaulah membaca buku pelajaran sekhusyuk membaca novel....tapi....malangnya takkk....ngeh3...


thanks to kak ngah sebab belikan novel ni dengan diskaun....i love you so much la....la la la ♪♫♪♫...


urmm...komen saya....kalau anda penyokong ramlee awang murshid dan trilogi bagaikan puteri....adalah sangat rugi jika tidak membacanya kerana.....kerana....kerana....pasti la sebab anda akan terlepas kisah pengembaraan hebat laksamana sunan!!!.....heeee....


kali ni watak haryani dan dani dah xde....muncul pulak watak baru....pastu orang jahat pulak ade yg baru = tentera portugal dan ade juga yg lama = taghut dan puteri ntahapenamadiasayatakingat....haha


ok ok....saye tak rase nk review panjang2 sebab nk suruh kamu2 baca sendiri...sila dapatkan yg original dipasaran ye...opss...lupa...saya bagi 4 bintang untuk novel ni....tak cukup 1 bintang untuk full house kerana merasakan ia tidak sehebat cinta sang ratu dan hijab sang pencinta....


walau apapun....mr.RAM tetap penulis yg masih berjaya membuatkan saya tak boleh buat kerja lain....haihhh......terima kasih la banyak2 ye....hee


oh dan lagi....saya rasa mesti ade sambungan lagi sebab kehilangan keris nanggroe dan catatan maryam yg kena curi tu masih menjadi tanda tanye.....saye rase laaa....i wait ok mr.RAM....(^^,)





p/s: nak jadi mcm catalina a.k.a maryam yg setia menanti kepulangan sunan.....=)

Sufi....




Sufi - Damasutra

Sufi selangkah tirai kasihmu ku buka
Engkau serahkan cinta hingga dirimu tiada
Kasih sufi kau rela pilih derita di dunia
Biar rebah di hina kau tak berubah

Kau menguasai selautan
Yang tersembunyi di genggaman
Nafi dan isbat kau sandingkan
Sebagai tali pegangan

Sufi kau hilang di pandangan
Ada di dalam kenikmatan
Engkau dan dia pasti tidak akan terpisah
Andai tertutup tirai sufi
Yang terang tidak nampak terang
Inilah siksa menyakitkan sepanjang jalan

Inginku tempuh titianmu
Dari kekasih ke kekasih
Pengabdianku bersamamu kasih
Biar rebah di hina kau tak berubah








p/s: iya rindu.......

bukan superman....

http://www.emocutez.com



saya dengan ini.....

berazam bahawa.....


http://www.emocutez.com

saya akan berusaha lebih kuatt!!



kerana saya mahu jadi......







http://www.emocutez.com

SUPERHEROIN!!!



p/s: mr.superhero.....awak kawan saya kan???http://www.emocutez.com

randomness.....

looking life through the eyes.....thinking of how long our times have gone....and how far the life separated us.....how different all of us now.....it just like in the blinking of eyes......everything change rapidly with no hands can stop it......



today i met my friends...hang out together.......having a little 'reunion'...because not enough of us are there.....talking about life.....talking about our old moments together.....talking about works.....love...future.....and so many things.......and blended with laugh.....smiles...teasing each other......cam whore....and also sadness and cries......and when everything was done....when everyone had go back to our real life.....that's the time of thinking.......



how i miss them so much.....how i miss our lifetime together.....how i miss the 'real' them that i know some other day before.....but then i realize...that me myself also have change in so many ways.......not only them....but also including me.....peoples change.....i know that.....



5 years are just too short to measure the bond of friendship......even when now...we are separate in our own ways....our own life.....but we still know that we always have each other......no one can take that place.....it just the matter of time which can't let us just be together forever.....nobody can deny that.......



but...one that i know.....that our past are not what i will choose for my life entirely......i've decide this......i love them....i miss them so much.....i miss our life back together....but i don't want it again......it just a past time....a history....our history.......just let it go and stay as a history......



i have my life now....we all have our own life now......we have our aim for the future.....everything are different and everyone have the right to decide this by ourselves....i can do nothing for them...so do they.....what can i do...just pray.....may Allah always bless us....bless them who i love so much......and give us strength to walk through our road......insya'Allah amin.....





'kita tak boleh ikutkan kati.....namun kita perlu punya hati....
lalu apa yang boleh???
kawal lah hati......bukan biarkan kita dikawal hati.....'



p/s: sometime i just hate this stupid hormones...make me cry all the times for nothings....haishh......pms.....please lah....don't make me like this......

no way out......

i miss him a lot....a lot too much to handle it by myself....and it become more obviously pain when i have to face it alone......with no one to spill it out......







p/s: Ya Allah....give me the strength......

si gadis yang patah hati......





bukan saya yang patah hati ok....namun lagu ini sangat sedih hinggakan rumet saya mai yang sangat mudah touching itu pun menitiskan air mata tatkala mendengar....aiyakkk...mai ni comel laa.....=D


rasenye tak perlu provide lirik kot..kerana lirik sudah ada di video tersebut....jadi...enjoy listening ok!!...=)








urm....lari dari tajuk....esok 27 rejab 1431....isra' mi'raj...jom kita puasa ramai2....(^_~)





p/s: tidak tahu kenapa harus sering melayan lagu2 jiwang dan patah hati seperti ini sejak kebelakangan ini....tetapi di lagu ini sangat ter'touching' pada rangkap


And though there are times when I hate you
Cause I can’t erase
The times that you hurt me
And put tears on my face
And even now while I hate you
It pains me to say
I know I’ll be there at the end of the day

http://www.emocutez.com

tag dari cik sayerbest

hari ini saya sudah di tag oleh cik wana....maka saya dengan ini merelakan diri untuk menjawab soalan2 ini...terima kasey sebab tag saye ye darling....=)




1- apa nama blog kamu dan kenapa letak nama tu

~it's my life~

erm....pasti la sebab blog ni cerita pasal kehidupan saya dan yang sewaktu dengannya...kalau saya cerita pasal kehidupan anda haruslah saya namakan blog ini 'IT'S YOUR LIFE' kan???....ngehehehe





2- apa nama url blog dan dari mana datangnya idea tu

http://stardust909.blogspot.com

star itu sebab saya sukakan bintang-bintang dan sejak dari sekolah nama samaran saya di majalah2 sekolah*cheh...poyo je* adalah starz ataupun lakaran bintang yang comel....
manakala dust pula mungkin juga kerana terpengaruh dengan ajah yg yang menggunakan nickname diamonddust...tetapi...idea sebenar adalah kerana saya sukakan filem stardust lakonan charlie cox dan claire danes yg sweet itu.....siapa yg belum menonton sila pergi menonton...haha
ohh...dan terlupa...909 itu adalah sempena birthday diri sendiri...=P





3. apa method dalam penulisan GadisKecoh?

siapakah gadis kecoh itu??...harap2 bukan saya kan??...urm...saya tak tau...try google2 n tjumpe 1 blog gadis kecoh tapi dia pun xngaku dia adalah gadis kecoh yg dinyatakan dalam soalan di atas...maka....jawapan saya....barangkali beliau menggunakan gaya penulisan neyman-pearson-lemma method....hahaha....






4- pernah rasa nak hapuskan blog? sebab musababnya?

sepertinya belum pernah lagi....kerana merasakan jika kehilangan blog ini...maka hilanglah tempat saya untuk mengadu-domba tentang nasib diri...heee





5- pernah ahli keluarga anda baca blog nie?

saya tau ayai adalah stalker blog ini...heee....



6- apa perasaan anda bila ada orang kata blog anda buruk sedangkan ada orang lain cakap blog anda cantik

ohh....terima kasih bagi yg kata blog saya cantik....untuk mereka2 yg kata blog saya buruk....ermm....nak tak saya hire mereka untuk jadi interior designer blog saya yang comel ini supaya lebih cantik??....pasti sesudah itu mereka takkan kata blog saya buruk lagi kan??...heeee




7- bila blog anda diberanakkan?

5 disember 2008...oh...blog saya hampir dua tahun....baby saya sudah besar...wee...=)



8- siapa orang pertama yang tahu anda ada blog

saya tak tau coz saya tak pernah promote blog saya di mana2 kecuali website batch dan info facebook saya...but i know someone name athirah who read my blog since the earliest....agaknye dia baca lagi xblog saya??...coz if you are...i want you to know that i count you as my first reader dear...=)




9- apa perasaan anda bila ada orang berkata tentang blog anda di sekolah ?

haha...blog ini masih belum wujud ketika saya bersekolah...so....takde apa2 perasaan....




10.sila nyatakan hobi kamu bila mula2 masuk web page?page mane yg mula2 anda pegi?

facebooking...then pegi blogwalking merayap2....kemudian jika mahu karaoke dan menonton sesuatu pergi ke youtube ataupun tv3.com....kemudian sekiranya detective conan ataupun bleach sudah update pergi ke onemanga.com untuk membaca mereka....kemudian pergi ke online dictionary sekiranya ada words yang tidak berapa difahami....kemudian pergi ke google search engine sekiranya mahu mencari maklumat2 ataupun gosip2 hangat....hahaha....kemudian ape ntah lagi...oh...lupa...harus ke maybank2u.com untuk beli topup ataupun transfer duit ataupun mengikuti harga pasaran emas semasa....ngeee.....




Orang-orang lain yang nak ditag:

- cik Bari'ah
- cik Missha
- cik Mayamin

pernah tak anda rasa???

urm....pernah tak anda rasa....kalau diri kita ni macam bukan kita??...eh...bukan kena rasuk ke sampuk ke laa....rasa macam....semua yang anda sedang rasa dan alami ni macam mimpi??...or maybe macam ni semua angan2 yg keterlaluan or what-so-ever la....



dari kecik saya suka membaca....honestly...i'm start reading when i only 4....when i'm 5...i can read fast and fluently...dan boleh ceritakan balik semua cerita2 doraemon kegemaran saya pada mak....masa saya tadika...saya dah khatamkan 2-3 buah novel yang setebal hampir 500 halaman....

dan mak saya yang tercinta itu....adalah seorang yang sangat tidak lokek untuk menghabiskan duit belikan kami buku.....tak kisahlah buku cerita...novel...majalah2 mahupun komik....she's willing to pay as long as anak2 dia tak berhenti membaca.....that's why la sampai sekarang pun saya asyik bankrap sebab beli buku...it's kind of habit you know....haihh....silap2 boleh memudaratkan...haha




ehh...rasa macam dah lari tajuk...hee...sorry....sebenarnya saya nak cerita....i'm the someone who are so into what i am reading of....menjiwai bak kata orang....mudah terpengaruh pun ye jugakk...hehe....then...saya tak ingat bila...but i think it happen when i was in standard 3 or 4....ingat tak dulu2 ada satu majalah nama dia dewan pelajar.....saya suka majalah tu....and what i love most are the short stories inside...

then ada satu cerpen ni...dia cerita pasal sorg budak tu koma....and dalam koma tu dia rasa apa yang dia buat semuanya macam real....makan betul2...apa yang dia cakap...orang2 yang dia jumpa...and many more...something like that...saya dah tak ingat sangat the whole story...but that's the main point.....



jaadi....saya tak tau kenapa saya sangat terpengaruh dengan cerita tu.....but until now....for almost maybe 15 years...i'm always asking myself questions like...'is this real??'....'aku tak mimpi ke ni??'.....'ni betul2 jadi ke??'....ataupun...'ntah2 aku tengah mimpi tak ni??'....haha.....saya tau merepek...tapi pernah tak anda2 rasakan benda macam ni??...means saya nak tau adakah saya normal berperasaan macam ni ataupun saya ni tak normal sebenarnya??...hahaha...sila ngeri sekarang....



selalu terfikir macam tu bila something like dreams come true happen ataupun sesuatu yang ngeri terjadi...contoh macam....the moment bila jadi tunangan orang...saya fikir...'betul ke saya tak mimpi ni??'...or when i broke my leg when i was 17....saya terfikir...'ntah2 ni mimpi tak...at real life saya tengah tido dan mimpi patah kaki??'...hahaha...ridiculous...

kadang2 waktu biasa2 pun saya tertanya soalan tu jugak....macam time tengah makan ke....or balik kampung ke...saya fikir barangkali saya masih sekolah rendah dan sedang berangan-angan dah masuk u...haihh....and sometimes...dalam mimpi pun saya fikir...'ntah2 saya mimpi tak??'...or 'ni mimpi ni..kompem kejap lagi bangun'...heee



hopefully semua ni bukan mimpi dan angan2 semata2....i always told myself...'this is the REAL thing that happen iya!!'....mesti cam frust kan kalau tiba2 kita terjaga n finding ourselves rupanya baru darjah 3...Ya Allah...mintak simpang jauh2....i am the 23 years old Khairunnajihah who are having her holiday at home and harus naik semester baru minggu depan...sila katakan ini benar sebenar-benarnya sekarang....



p/s: dunia ini sekadar mimpi...akhirat jualah yang kekal abadi.....

diari blur IX....

pagi2....saya dah kena marah sebab tumpahkan separuh mangkuk adunan roti jala yang masih belum dijala ke atas lantai dengan bahagianya.....kalau xtumpah mesti boleh dapat dlm satu pinggan penuh roti jala yang lazat......takde rezeki.....i admit...sendiri careless...maka saya dengan redhanya jadi cinderella mengelap lantai hingga bersih berkilat.....haihaihai....



then....sedang bz2 orang bernikah di rumah atas....saya di bawah rumah dengan bahagianya juga telah menjatuhkan gelas cantik mak ke atas lantai lagi...'lanteh' kata org banjar...ok....i accept....my mistake.....kena marah lagi...luckily gelas tu adalah sangat hebat kerana tak pecah berderai....kalau pecah....memang setahun la kena ungkit gamaknya.....



after that...i'm rushing to meet my friend to help her settle down some important things....oleh kerana sangat harus bercepat...saya pun mengetuk pintu bilik adik dengan hebatnya supaya dia bangun dan tolong mak berkemas dan hantar mak untuk meeting at hospital.....unlucky me....adik xbangun hingga ke petang rupanya.....



balik2 petang tu saya kena marah lagi......oh oh....mak saya xdapat pegi meeting dan adik juga hanya membangunkan diri pada jam 5 petang.....bola punya pasal......haiihh....

walaupun dalam otak saya agak konfius mengapa saya yang kena marah kerana adik yang tak bangun-bangun....tapi dalam hati saya...redha je la...ok...salah saya lagi.........saya tak sempat tolong mak berkemas....saya tak hantar mak pegi hospital......dan saya tak kejut adik betul2 sampai dia bangun untuk tolong dan hantar mak.....baikkk.....it's all my fault.......saya terima.....



mak....saya mintak maaf......banyak kali saya buat mak marah hari ni.......saya tau saya bukan orang yg ringan mulut untuk ucapkan maaf banyak2 kali......but i know i'm the person who action speaks louder than words.....saya harap mak faham how i regret it to make you really mad at me for whole day today......saya mintak maaf lagi sekali mak....




* * * * *

but sometimes saya tak faham.....kenapa selalu saya pentingkan hati orang lain dari hati saya sendiri??....kenapa selalu saya salahkan diri sendiri walaupun orang lain pun macam salah jugak sebenanye??....kenapa saya selalu berada dlm situasi tersepit dimana apapun yg saya buat takkan puaskan hati semua pihak n finally saya jugak yg akan kena marah??....kenapa apa yang saya buat selalu je xperfect kat mata orang lain??....kenapa saya ni penyabar sangat sampai saya redha je walau apapun yg orang buat n cakap pada saya??....dan saya pun tak faham....kenapa susah sangat orang nak faham hati saya??...pelik sangat ke saya ni??....berbeza sangat ke saya dari orang lain??.....


kadang2 saya fikir....untuk apa saya baik sangat dengan orang kalau selalu je org buat jahat pada saya??....

tapi tetap saya cuba buat baik sebab saya tau....Allah akan buat baik pada saya....


kadang2 saya fikir......untuk apa saya sibuk tolong orang yg memerlukan kalau bila saya memerlukan pertolongan takde siapa pun sudi nak tolong saya...even the person that i help before??....

tapi tetap jugak saya cuba tolong siapapun yg memerlukan selagi saya mampu....sebab saya tau....Allah akan tolong saya saat saya tak punya siapapun untuk membantu.....


kadang2 saya fikir......kenapa harus saya cuba faham situasi semua orang bila orang lain terlalu payah nk memahami situasi saya.....

tapi saya cuba juga untuk faham...kerana saya tau.....saya punya Allah yang cukup memahami keadaan saya......


dalam apa jua keadaan pun....saya tetap punya Allah sebagai teman....


jangan mengeluh...jangan mengungkit iya....tuluskan hati...ikhlaskan semua yang diberi...jangan sibuk bertanya kenapa dan kenapa.....semoga Allah akan beri yang terbaik untuk saya.....DIA lebih tahu segalanya.....




kadang2...waktu saya tersangat sedih dan sendiri....saya harap saya ada seseorang untuk jadi the shoulder to cry on....untuk berkongsi semua sedih yang saya rasa.....tapi saya rasa.....kalau mungkin orang tersebut ada waktu tu pun...dia akan turut marah saya sama macam orang lain....it's always like that kan??......so...maybe it is better to be alone.....berhenti mengharap...sebab kadang2 kenyataan xseperti yang diharapkan....betul tak???



p/s: feel like crying.....http://www.emocutez.com

suara dengarkanlah aku~~



bila saya dengar lirik lagu ni macam terkena batang hidung sendiri....jadi saya pun ter'touching' sendiri......huhu....enjoy listening ok....

Lirik Lagu Hijau Daun – Suara (Ku Berharap)

di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu

bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

reff:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

reff2:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

repeat reff

suara dengarkanlah aku







p/s: apa khabar agaknye encik pujaan hati saya itu??....semoge sejahtera dan bahagia hendaknye...amin.....

ice ice baby~~


peppermint chocolate chips!!!...huhu....
*sila maafkan kertas pembungkus coklat dibelakang yang merosakkan panorama*

hype!!...assalamualaikum.....sedapkan aiskrim ni??....saye tau bukan saye sorang je peminat peppermint chocolate chips di dunia....kerana setiap kali singgah di baskin robbins flavour ini selalunya sudah pon habis....haihh....kuciwa.....


maka kerana kecewa dan sangat mengidam...saya pun buat ais krim sendiri laaa...habis cite.....ini secret recipe mak saya kerana saya tak tau dia belajar dengan sape...tapi nampaknya sudah tidak secret lagi....tak kesah laa....mak saye kata jangan kedekut ilmu....nanti pintu rezeki tertutup....heheh...

so di sini saye nak share resipi ice cream ini dgn korang sume yang rasa2 cam teringin nak makan ice cream banyak2 tapi malas nak keluar duit banyak2....wakakaka....



ICE CREAM PEPPERMINT CHOCOLATE CHIPS

bahan-bahan

2 cawan coffee mate
2 cawan air
4 sudu gula
1 sudu ovallette
1/2 sudu perasa peppermint *sila tukar perasa mengikut citarasa anda...anggaran untuk perasa lain 1 sudu penuh*
1 bungkus chocolate chips *jika mahu...if anda xmahu, so akan jadi ice cream plain*


cara-cara

1. campurkan semua bahan kecuali chocolate chips. pukul hingga kembang.
2. bekukan adunan tadi dalam freezer selama 6jam++.
* selalunya saya bekukan semalaman. lagi lama lagi bagus sebab lagi beku adunan tu, lagi gebu+lembut ice cream anda*
3. keluarkan adunan yang dah beku tadi dan pukul lagi dalam keadaan beku hingga adunan menjadi double.
4. taburkan chocolate chips dan gaul dalam adunan tadi.
5. bekukan dalam freezer semula. *kira-kira semalaman juga*
6. siap dan boleh dimakan.

selamat mencuba ok...

p/s: kalau anda ikut nisbah resipi ini, anda akan dapat lebih kurang 3 bekas ice cream bulat yang besar itu....jimat kan???...

tips long distance love????

adik xseibu xsebapa saya penah tulis kat status fb dia.....

'long distance love??...no such thing'


bagi saya...ayat tu ayat patah hati...kalau korang lak??...ape pendapat korang???....mesti ade jugak yg patah2 hati dengan long distance love ni kan????


if people say long distance love is no such thing...i will say i am one of them.....so....it's never no such thing....it's a thing!!....but...it's not rarely happen.....it just.....rarely succeed.....are you agree with me???


bukan jarang2 kisah macam ni berlaku....selalu.....lagipun bukan selalu kita dengar orang bercinta sekampung atau sebelah rumah lagi kan sekarang ni??....bak kata iklan....zaman dah moden...dunia dah maju.....nak pergi london tak payah naik kapal berbulan2 lagi....maka orang2 yang awalnya bercinta sekelas atau setempat kerja pun boleh tercampak jauh2 kan....



kenapa long distance love selalu gagal di tengah jalan???

antara sebabnya.....bila dah jauh....banyak betul dugaan melanda kan??....bukan sekadar godaan syaitan je......macam2 yang dikatakan dugaan tu mesti nak terjadi dan2 bila orang tu nun jauh di mata kan???...bila kita rasa kita perlukan dia ada...dia xde....bila kita rasa kita nak dia jadi hero selamatkan kita.....it never happen....n bila kita harap kita boleh hubungi dia sekelip mata...itu cuma angan2 rupanya......

when things like that occur......ohh...datang pulak si orang lain jadi hero.....jadi penenang jiwa dikala duka.....be the shoulder to cry on......berkongsi suka duka....sangat dramatik kan??...dan sekelip mata kita macam 'terjatuh' cinta pulak kat dia....dan sekelip mata jugak kita macam terlupa yang kita rupanya pernah berjanji setia menanti sehidup semati kat orang yang nun jauh disana....haiya.....apa macam mau bikin???


itu antara penyebab curang dan main kayu tiga berlaku.....lain pulak bagi yang memang si mata keranjang.....pantang nampak pompuan cantik atau lelaki hemsem....terus nak masuk jarum.....aduhh....kekasih tu baru seminggu 'ter'jauh sudah jumpa pengganti.....mane la si dia tak patah hati......


susah betul long distance love ni nak berjaya kan??.....


and kalau ada siapa2 tanye saya pun....patut ke tak dia teruskan cinta jarak jauh dia...ayat saya tetap sama......

'kalau kamu rasa tak mampu...just give up.....tapi kalau kamu sudi mengharung semua sakit tu...just go on!!'...


it just......long distance love give you more pain than happy.....more dreams than reality and more cries than smiles.....that's the truth and that's the real thing that happen......



macam mana long distance love nak berjaya??



saya tak tau nak jawab soalan ni.....i'm almost 4 years facing for that thing and till now i still don't know the answer......semua yang berjaya punya resipi tersendiri untuk terus mengekalkan relationship masing2.....that's how they can work out together....

cuma bagi saya.....jujur itu harus ada dalam diri setiap orang tak kiralah jauh ataupun dekat jarak kamu......

pesan saya pada encik itu hampir 4 tahun dulu....andai dia bertemu orang lain yang boleh gantikan tempat saya....just tell me....jujur pada saya and i will let him go.....

sadiskan pesanan tu??...dia punyalah berpesan pada saya bertong2...*erk..encik awak...sila jangan marah...hanya hyperbola semata*.....saya pesan cuma tu satu2nya.....


waktu saya ucapkan ayat tu...saya tau akibatnya.....dan saya tau saya mungkin akan sakit menelan hakikatnya.....tapi.....sakit menelan hakikat adalah lebih baik dari sakit ditipu kan???


dan lagi.....mungkin kalau anda membaca magazines...tips2 yg diberi adalah seperti kerap menghubungi, calls...smses.... suprises dan sebagainya....ohhh....kalau anda orang melayu tulen...sila jangan percaya pada tips2 mat saleh itu.....malay men just can't be like that for a long period.....awal2 mungkin ya...lama2 siapa yang tahan....things will just getting bored and worst times by times.....




cukup sekadar anda berdua saling ingat mengingati dalam doa masing2......tak perlu angkuh bahawa 'dia milik aku!'....pulangkan si dia pada si Pemberi....Allah SWT......kita takkan mampu menggengam cinta insan......kita takkan dapat bertahan untuk menjaga hati insan.....cukuplah Allah sebagai penjaga......cukuplah Allah sebagai pemelihara cinta.....

mesti anda dah muak dengar pepatah

'kalau kita sayangkan seseorang biarkan dia pergi...kalau dia kembali....dialah milik kita yang abadi'...


bagi saya pepatah tu memang dah muak didengar....tapi itu adalah benar sebenar-benarnya....no lies on that words....

lepaskan dia pergi.....kalau dia kembali pada kita.....Alhamdullillah....jodoh itu memang milik anda berdua....tapi....andai dia tak kembali pada kita....Allah sebenarnya dah sediakan sesuatu yang lebih baik untuk kita......takdir...jodoh pertemuan itukan rahsia Allah....DIA punya alasan untuk segala-galanya.....



usah diharap2 yang bukan2...andai anda dapat yang dihajati...Alhamdulillah.....kalau kita sekadar berharap dan bermimpi....Alhamdulillah juga.....mungkin Allah akan ganti dengan sesuatu yang lebih baik.....

kalau jodoh itu milik kita....jauh mana pun ia pergi...akhirnya tetap pulang pada kita.....tapi andai jodoh tu bukan untuk kita....kuat manapun kita mengikat....tetap akan terlepas jua.....


yang penting....kita jujur pada diri...pada hati.....


semoga Allah akan peliharakan hati2 kita dari segala maksiat dan kejahatan....amin.....


p/s: jagalah Allah...ALLAH akan menjagamu......

~sabar~

bila kita sedih......SABAR

bila kita marah....SABAR

bila kita kecewa......SABAR

bila kita letih....SABAR

bila kita rindu....SABAR

bila kita kecik hati.....SABAR

bila kita terluka.....SABAR

bila kita menanti......SABAR

bila kita ditimpa malang.....SABAR

bila kita putus asa.....SABAR

bila kita merana.....SABAR

bila kita hilang SABAR.....SABAR

bila hati tanya harus banyak mana lagi kita berSABAR......SABAR


SABAR....SABAR dan terus SABAR.........


yes....SABAR.....

just a five letters word......small word but with HUGE meaning......hanya kita yang tahu harus banyak mana SABAR yang kita beri.....dan hanya ALLAH yang maha menilai tulusnya SABAR yang kita persembahkan.....


jangan pernah marah dengan pulangan yang kita perolehi......jangan pernah mengungkit tentang SABAR yang kita beri.....kerana SABAR itu....datangnya IKHLAS dari hati.....


banyak yang saya belajar tentang SABAR.....

SABAR itu anugerah......

SABAR itu pahit....namun dihujungnya ada kemanisan yang tak terhingga.....

SABAR itu.....barangkali pulangannya bukan yang kita harapkan....namun hakikatnya itulah yang terbaik untuk seluruh hidup kita.....

SABAR itu......TUHAN sedang menguji......maka harus kita tetap berSABAR.....

SABAR itu......bukan ALLAH tidak mendengar......namun DIA menunggu saat terbaik untuk memberi hadiah paling indah buat kita......

SABAR itu......harus selalu hadir bersama DOA.....

SABAR itu menyakitkan.....namun juga SABAR itu indah......


maka....

harus tetap SABAR....harus terus SABAR......

berSABARlah....ALLAH akan ganti dengan sesuatu yang lebih baik....

TUHAN tahu....tetapi menunggu......




p/s: FASBIR SABRAN JAMIILAA......(ALMA'ARIJ:05)

saya sukakan mavi.....=(

mavi dah kena serang.....saya sedih sebab saya sukakan mavi....dari awal lagi saya sukakan mereka....bukan sebab fizikal....saya sukakan rachel kerana saya rasa nama rachel itu comel....tapi saya sukakan mavi kerana nama mavi itu klasik....huhuh....apakah yang saya merepek ini???



hmm....kesian mavi....9 terkorban dan ramai yang cedera....apalah nasib mereka2 di sana tu??....kejamnya mereka yang serang mavi....mavi datang nak hulurkan bantuan....sampaikan bekalan makanan......niat mavi baik....tapi kenapa mavi kena serang???....


netanyahu kata....mereka serang mavi atas alasan keselamatan....nak mempertahankan diri.....saya kata....itu semua ALASAN!!....apalah kapal sekecil mavi boleh buat kalau nak serang israel sekalipun??....memang dah confirm2 kena balun.....lalu apa agaknya yang mereka kata ancaman??......haish.....


sedih...seram pun ada....toleh kiri kanan...depan belakang....orang saling berbalah...bertingkah......saling berlawan2 merebut kuasa......Ya Allah....dunia dah akhir zaman ke??.....


lindungilah semua insan yang saya sayangi Ya Allah....lindungilah Islam agamaMu ini.....lindungilah Malaysia...tanah airku yang dikasihi......dan lindungilah seluruh muslimin muslimat di muka bumiMu ini Ya Rahman......semoga semuanya terhindar dari segala bencana dan kejahatan....amin.....



p/s: rachel....saya pun sukakan kamu juga.....harus bertabah.....semoga kamu selamat sampai ke gaza untuk menghulurkan bantuan....dan semoga Allah melindungi kamu disepanjang perjalanan......amin ya rabbal a'laminn....