Magika

semalam saye pergi dating dengan min.....tengok movie magika.....oh...walaupun saye tau cam da ketinggalan zaman nak buat review....tapi saya tetap jugak nak buat....haha....cerita ni boleh tahan best dan kagum juga dengan kru kerana boleh buat filem yg cantik macam tu....saya tau banyak benda dalam tu tipu....guna teknik cgi laa...ape la....but the movie was awesome.....cantik, boleh tahan kelakar....boleh tahan sentap dan toucing......ermm....okey la kalau bagi korang yg belum tengok nak g tengok...hehe.....ok la....ni saye letak trailer n sinopsis....enjoy k....Sinopsis: credited to here.

Filem Magika adalah sebuah filem berbentuk kekeluargaan yang menyelitkan pantang larang orang Melayu terutama peringatan untuk anak-anak seperti jangan keluar rumah waktu senja dan jangan buang air kecil merata tempat sesuka hati. Filem ini juga dekat di hati penonton kerana ia kaya dengan nilai kasih sayang, cinta dan pengorbanan.

Sinopsis filem Magika mengisahkan bagaimana dua beradik yang tersesat di alam bunian selepas keluar rumah pada waktu Maghrib.

Ayu (Diana Danielle) berhadapan dengan ujian sukar untuk menyelamatkan adiknya iaitu Malik (Fimie Don) yang diculik nenek kebayan lakonan Ziana Zain. Bagaimanapun Ayu bernasib baikkerana dia bertemu dengan Bad Mawi)yang membantu menyelamatkan mereka keluar dari dunia asing itu.

Magika yang menggabungkan lebih 15 aktor dan aktres ternama pasti menjadi tarikan penonton ke pawagam, lebih-lebih lagi yang merindui lakonan Ziana Zain apabila memegang watak sebagai nenek kebayan vogue! Kaya dengan mitos dan kisah legenda Melayu, Magika menampilkan beberapa watak yang dekat di hati orang ramai seperti Badang, Bawang Putih Bawang Merah, Pak Pandir, Mak Mandir, Mahsuri, Hang Tuah, Puteri Gunung Ledang dan Batu Belah Batu Bertangkup.
p/s: kalau berminat jom la pergi menonton.....saya nak tengok eat.pray.love pulak.....=)

0 pesanan untuk saya:

Post a Comment