Need You Now....




Need You Now - Lady Antebellum


Picture perfect memories scattered all around the floor
Reachin' for the phone 'cause I can't fight it anymore
And I wonder if I ever cross your mind
For me it happens all the time


It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now
Said I wouldn't call but I lost all control and I need you now
And I don't know how I can do without
I just need you now


Another shot of whiskey can't stop looking at the door
Wishing you'd come sweeping in the way you did before
And I wonder if I ever cross your mind
For me it happens all the time

It's a quarter after one, I'm a little drunk and I need you now
Said I wouldn't call but I lost all control and I need you now
And I don't know how I can do without
I just need you now


woah woaaah.

Guess I'd rather hurt than feel nothin' at all


It's a quarter after one I'm all alone and I need you now
And I said I wouldn't call but I'm a little drunk and I need you now
And I don't know how I can do without
I just need you now


I just need you now

Ooo, baby, I need you now

10.10.10....hari ini anniversary kami~~...


hey....tengok la daisypath ticker saya.....dah cukup setahun...... alhamdulillah......terima kasih Ya Allah....untuk segala kekuatan yg Kau berikan pada kami selama ini.....sungguh rasa macam xsedar....cepat betul masa berlalu ye....tapi saya tetap sedar...perjalanan ini xmudah....


dah jauh rupanya perjalanan setahun ini.....jauh lagi pengalaman 5 tahun kami......tapi.....masih terlalu jauh masa depan untuk kami terokai......mudah2an Allah sentiasa bersama kami......Tuhan....bantulah kami untuk menjaga hubungan ini....amin ya rabbal a'lamin.....


xtau nak cerita apa.....macam2 yang saya rasa..... excited.... terharu... gembira.... sedih.... bahagia..... takut.... gerun... semuanya bercampur campur....haihaihai......pening kepala.....


ermm...oleh kerana saya tak pernah letak gambar saya tunang kecuali gambar saya sarung cincin dalam entri setahun yg lepas.....sempena anniversary ke setahun ni...maka di sini saya bagi korg tgk video klip gambar saya tunang k...


video

sorry la...saya xhebat sangat nak edit canggih2 n xberapa bnyk sgt gambar yg ada....apapun...saya mohon doa dari kamu semua....doakan kebahagiaan kami.....doakan semoga jodoh kami panjang....dan doakan semoga ikatan hati kami kekal hingga ke syurga insya'Allah......terima kasih banyak ye....(^_^)....



p/s: harap maaf...wajah encik tunang adelah tidak terselit dalam mana2 gambar dalam video di atas.....sorry ek....=)

Ya Allah.....




Ya Allah - Wali Band

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah

Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku
Ya Allah bila memang Kau coba
Aku percaya Kau sayang padaku

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah

Ya Allah lindungilah diriku
Dari yang menjahati menzhalimiku
Ya Allah Kaulah Maha Segala
Engkaulah pelindung hidup dan matiku

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah

Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku
Ya Allah bila memang Kau coba
Aku percaya Kau sayang padaku



p/s: Ya Allah....bila memang ujian ini untuk kami.....kami percaya sungguh Kau sayangkan kami.....=)

Magika

semalam saye pergi dating dengan min.....tengok movie magika.....oh...walaupun saye tau cam da ketinggalan zaman nak buat review....tapi saya tetap jugak nak buat....haha....cerita ni boleh tahan best dan kagum juga dengan kru kerana boleh buat filem yg cantik macam tu....saya tau banyak benda dalam tu tipu....guna teknik cgi laa...ape la....but the movie was awesome.....cantik, boleh tahan kelakar....boleh tahan sentap dan toucing......ermm....okey la kalau bagi korang yg belum tengok nak g tengok...hehe.....ok la....ni saye letak trailer n sinopsis....enjoy k....







Sinopsis: credited to here.

Filem Magika adalah sebuah filem berbentuk kekeluargaan yang menyelitkan pantang larang orang Melayu terutama peringatan untuk anak-anak seperti jangan keluar rumah waktu senja dan jangan buang air kecil merata tempat sesuka hati. Filem ini juga dekat di hati penonton kerana ia kaya dengan nilai kasih sayang, cinta dan pengorbanan.

Sinopsis filem Magika mengisahkan bagaimana dua beradik yang tersesat di alam bunian selepas keluar rumah pada waktu Maghrib.

Ayu (Diana Danielle) berhadapan dengan ujian sukar untuk menyelamatkan adiknya iaitu Malik (Fimie Don) yang diculik nenek kebayan lakonan Ziana Zain. Bagaimanapun Ayu bernasib baikkerana dia bertemu dengan Bad Mawi)yang membantu menyelamatkan mereka keluar dari dunia asing itu.

Magika yang menggabungkan lebih 15 aktor dan aktres ternama pasti menjadi tarikan penonton ke pawagam, lebih-lebih lagi yang merindui lakonan Ziana Zain apabila memegang watak sebagai nenek kebayan vogue! Kaya dengan mitos dan kisah legenda Melayu, Magika menampilkan beberapa watak yang dekat di hati orang ramai seperti Badang, Bawang Putih Bawang Merah, Pak Pandir, Mak Mandir, Mahsuri, Hang Tuah, Puteri Gunung Ledang dan Batu Belah Batu Bertangkup.




p/s: kalau berminat jom la pergi menonton.....saya nak tengok eat.pray.love pulak.....=)

tag merapu.....

saya telah di tag oleh cik wana...maka saya pun menjawab soalan ini dengan senang hati....lalala~~~=P


Ada Rahsia kecantikan tak?

harus la ada....nak tau??....mane buleh.....kata pun rahsia...tulis kat blog sudah xjadi rahsia la kan????...muahahahaha....
ape??....merajuk??....cheh....baiklah...meh saye share dengan kamu....
jika mau wajah 'secantik' saya....haruslah pergi bertemu pakar dermatologi...mengadu domba kepada beliau....kemudian mengambil ubat2an mengikut nasihat beliau...insya'Allah wajah boleh cantik berseri...kahkahkah...
ohh...jangan lupa...bayaran rmXXX harus disertakan bersama pengambilan ubat....=P


* tips ini hanya dibenarkan untuk penghidap masalah kulit yang keterlaluan...=P





Bagi Anda siapa paling hensem dalam kumpulan Suju?

kuih suji!!!






Siapa BFF anda?

mereka yang kata saya bff mereka...hehehe






Siapa idola anda?

errr......saya pernah ada idola kah???






Moto Hidup Anda?
pasti lah honda cup bapak saya yang hemsem itu!



betapa banggenye adik saye beraya bersama moto itu...haha





Harus Tagkan Blogger yang anda sayang dan Minimum 8 orang

memandangkan semua blogger yang disayangi sudah di tag....maka saya meminimumkan jumlah kepada 0...hahaha...



p/s: err...saye pun sayang kamu juge....=)

randomness II.........

1. tahniah buat rakan smakj saya nur hamidah dan pasangan...selamat pengantin baru, semoga berkekalan hingga ke syurga....

2. Terima kasih pada cik wana....sebab tumpangkan saya balik johor....tumpangkan saya tido rumah....tumpangkan saya pegi kenduri dan lain......thanks babe....=)

3. oppss....thanks juga kepada beliau kerana memeriahkan sehari semalam saya bersama beliau dengan gosip tanpa henti dari segenap aspek......kau memang sama macam website gosip yg selalu ko pegi tu laa...hebat....kih3.....

4. thanks jugak pada anis, angah n icak...sebab teman saya pegi pasar malam n merempit naik motor pusing kampung petang2....huhuh....

5. ingatkan balik boleh menenangkan perasaan....tapi sekejap je....ni sudah mula tertekan kembali dek assignment2 yang harus disiapkan....haihhh....

6. tambah tertekan bila dengan orang membebel sebelah telinga bagaikan mahu bergaduh satu rumah.....arggghhhhh!!!!!!

7. tambah tambah tertekan bila dihujani dengan soalan2 yang saya tak pernah tahu asal ceritanya........*rasa macam menghadapi soal siasat polis, n polis nak jugak saya ngaku salah*....rasa nak nangessss!!!...(T_T)

8. tolonglah tolonglah.....Tuhan....tolong saya untuk bertabah......

9. saya nak pergi shopping beli barang keperluan......bilekah dapat??.....atau adakah saya cuma perabis harta saje kalau pergi??...jadi tak payah!

10. rasa macam kecik hati dengan semua orang dan semua ayat yang masuk ketelinga......b*d*ss punye hormon!!

11. urghhhh....ok......mata...sila jangan bagi air mata tumpah.....



p/s: sakitnya hati bila orang cakap perkara yang tak pernah berlaku seolah2 betul2 saya yang buat semua tu......or....do i miss something??.....Ya Allah....tunjukkan saya kebenaran......