living the life.....

kawan saya yang baik.....beritahu pada saya.....



kata dia...


'babe....kau tak boleh terus takut macam ni.....aku tahu....memang la semua ni uncertainty.....kita tak tahu bila semua ni akan habis....bila kau akan sembuh.....mungkin esok....mungkin lusa.....or mungkin tahun depan.....atau mane tahu sepuluh tahun lagi??....kita tak tahu....

jangan takut sangat.....just take it as the part and parcel of your life......apa Tuhan bagi...kau ambik...jangan nak banyak soal.....kau tak boleh stop hope and at the same time kau xboleh terlalu berharap.....mungkin kau kata....mintak2 by the time kau nak kawin...harap2 kau da sembuh....tapi kalau tak macam mana??...kan kau jugak yg kecewa??

kau jangan ikutkan sangat perasaan kau.....kau rasa sebab kau macam ni....oh kau tak boleh nak buat and dapat semua yang kau nak.....kau tak boleh nak study hebat2...tak boleh dapat kerja yang kau nak.....tak boleh nak kawin what-so-ever.....tak boleh semua.....jangan babe....

pedulikan semua ni.....jangan biarkan semua yang kau dapat buat kau patah semangat.......take it and at the same time just move on!!....LIVE YOUR LIFE!!......'




ya.....you are right nad.....LIVE MY LIFE.......kau memang dosage terhebat aku pernah jumpa di antara berjuta-juta ubat yang aku pernah dapat.....thanks a lot babe.....



* * * * *

saya bagitau pada diri........


' saya tak boleh kalah.......sila kuat iya......semua orang harapkan yang terbaik untuk kau......jadi......kau tak boleh buat semua orang yang kau sayang sedih sebab kau!!......'


* * * * *

buat encik cinta.....


macam mana awak harap saya kuat....begitu juga saya harap awak kuat.......seperti mana awak kata sayalah hidup awak....awak jualah hidup saya.......tolong.....jadilah semangat saya.....kerana pernah awak kata.....sayalah semangat awak.....



saya tau awak risau....awak sedih.....saya tau kita jauh......saya tau batasan jarak dan waktu betul2 buatkan kita terpisah......tapi....saya tak minta banyak dari awak.....cukuplah apa yang kita ada.....sudah terlalu lebih dari cukup bermakna buat saya.......


awak......tolong......jangan ingat saya dengan ingatan yang suram dan menyedihkan......saya nak jadi cahaya dalam hidup awak......saya nak jadi senyuman buat awak......saya nak jadi masa depan yang indah untuk awak.......(^_^)


doakan saya....doakan masa depan kita......sungguh saya yakin....Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengabulkan permintaan hambaNya.......





p/s: Allah.....saya mohon keberanian.......

3 pesanan untuk saya:

dari~ummie said...
August 9, 2010 at 6:24 PM

insyaALLAH..amin...

starz said...
August 11, 2010 at 9:55 PM

amin....terima kasih kawan2.....=)

Post a Comment