the law of attraction.........



assalamualaikum geng!!~~


ermm.....sejak dua menjak ni.....perkataan law of attraction asyik berlegar2 je kat kepala otak saya.....bahaya saya ni kan....selagi xluahkan....selagi tu la perkara yang terlekat kat otak tu nak berputar2 xjumpa pintu keluar....haihhh.....


oleh kerana baru selesai menstresskan diri menjawab soalan test actuarial practice tadi.....marilah kita sama2 men'unstress' diri dengan meluahkan segala yang berada didalam kepala otak.....huuu




ok ok.....berbalik kepada tajuk......korang pernah dengar tak perkataan law of attraction nih??....kalau korang kaki buku dan pernah menelaah buku ini.....



mesti korang dah tak asing lagi dengan undang2 ini....hehe....

buku ini adalah best...kerana walaupun ianya bukan novel cintan cintun ataupun sebagainya.....saya mengkategorikan buku ini sebagai buku motivasi yang mengajar pembaca tentang kehidupan.....erkkk....terpromote novel sudahhh.....


hmm....kalau ikut wikipedia...maksud law of attraction adalah....

The Law of Attraction argues that thoughts (both conscious and unconscious) can affect things outside the head, not just through motivation, but by other means. The Law of Attraction says that which is like unto itself is drawn.


masalahnya bukan maksud law ini.....masalah yang saya nak tanya adalah.....korang pernah praktikkan tak ideologi nih????




ok...meh sini rapat2 saya nak cerita.....



manusia yang memperkenalkan dan sering mempraktikkan law of attraction ini kepada dan bersama saya adalah kawan baik saya si nad itu.....

first time saya ingat masa tu dalam kereta......

nad: kau pernah dengar tak law of attraction??'.....benda tu hebat weh.....ko boleh control all the things outside you dengan guna mind kau je......

saya : erkk???...apekah???

nad : ok....maksudnya camni....kalau kau fikir positive....benda positive yg akan jadi....and kalau kau fikir negative....benda negative la yang akan jadi....
rules dia sama macam ni......kalau aku cakap kat kau....jangan fikir pasal gajah...apa yang kau fikir sekarang???

saya : gajah laa...

nad : haaa...sama la camtu.....so...kalau kau nak benda yang best jadi...kau xboleh fikir pasal benda yang tak best even an ounce.....ok...kata la sekarang ni kita taknak ade traffic light merah.....kau xboleh fikir 'jangan la lampu merah....jangan la lampu merah'.....kalau kau fikir camtu...kompem merah!!

saya : abes tu nak pk cemane???

nad : ok...skarang ni kau fikir....'mintak2 la lampu hijau....mintak2 la lampu hijau...'

saya : ok...


nak di jadikan cerita....sepanjang perjalanan tu memang kami xjumpa lampu merah...ngeh3....

ok...habis cerita perkenalan saya dengan si law of attraction nih....banyak juga la contoh2 eksperimen kami yang lain memandangkan kami ni asyik jumpa perkara adventure je bila berdua....hehe...jaadii....apa kata korang pulak try benda ni...tengok bole jadik x???...hahaha



cuba try camni.....


pk dalam otak wajah kekasih hati anda....atau mak ayah anda.....atau siapa2 lah kawan2 anda yang anda nak....

then fikirkan ayat camni....

'encik tunang rindukan saya.....encik tunang rindukan saya....'

oh...jangan tiru ayat saya!!....fikirkan nama orang yg anda bayangkan tersebut dan isi tempat kosong disitu!!...hahaha

fikirkan ayat tersebut berulang2 banyak2 kali......kalau mind anda cukup kuat.....mesti tak lama lepas tu orang tersebut akan sms ataupun call anda ataupun ym anda ataupun skype ataupun comment fb anda dan sebagainya....xkesah la dia kata rindukan anda ataupun tak....lagipun xbest la nk mintak2 org rindukan kita....nak rindu biar ikhlas kan??...hee...tapi....yang penting ade sesuatu telah menarik dia supaya menghubungi anda....hehe

tapi kalau xjadi.....sila jangan hampa dan bersedih.....cuba lagi di lain masa ok......mind power anda belum cukup kuat kott....=P



ermm....sila jangan jadi tahyul ok...saya bukan mengajar orang supaya syirik!!....pada pendapat saya...ini semua kuasa doa....kan Allah kata doa tu senjata orang2 muslim.....jadi.....doalah benda yang baik2...insya'Allah Allah akan makbulkan....huhuh....



kesimpulan saya di sini.....otak dan fikiran kita ada suatu kuasa aneh yang hebat....yang boleh menjadikan apa yang kita fikir jadi kenyataan......jadi...sila jangan fikirkan perkara yang negative untuk diri anda dan masa depan okeh.....


saya pun berazam dan bercita2 untuk sentiasa think positive.....mudah2an semuanya akan menjadi semakin baik......aminnn........adios!!...(^_^)v





p/s: sepatutnya saya mempraktikkan law of attraction ini untuk test tadi...taklah test saya jadi tunggang langgang!!...haihh...xsempat nak fikir law ini...banyak lagi law lain yang harus saya fikir......

p/s/s: 'mintak2 cik siti tanda kertas saya dengan bahagia.....mintak2 cik siti bagi saya markah best...'....hahaha

p/s/s/s: kenapa terasa seperti tak unstress pun??...=P

2 pesanan untuk saya:

Sayer Best said...
September 2, 2010 at 7:40 AM

wah best2..

so aku nak pk positif:

Mintak2 payied bagi aku duit raya..mintak2 payied bagi aku duit raya

starz said...
September 2, 2010 at 5:01 PM

ohh...aku terasa yang mind power ko belum cukup power...pasal aku xde rase nk bagi duit raye....wakakakaka

Post a Comment