jom derma darah!!~~


saya suka derma darah....mesti kalau korg xsuka derma darah, korg pelik dgn statement nih...tp...dari sejak umur saye layak derma darah...mmg saye takkan lepaskan peluang untuk derma darah.....sampaikan bile kadang2 saya tak layak nak derma darah coz tak cukup berat or demam or darah saya xtimbul time check tu...saye punye kecewa mmg tersangat la....huhu


ingat xiklan yg "saya dah derma dulu...saya takut jarum"...haha...klakar...tp situasi tu betul....ramai yang camtu....tapi xleh nak salahkan org gak kan....situasi sume org xsame....terpulang la kita nak derma ke tak kan??..


mak saya slalu marah kalau dia tau saya derma darah.....sebab dia ckp saya ni lembik....xselalu sihat walafiat cam org lain....nape la gatal2 nak bg darah tu kat orang??...hoho.....jadinye...selalu kalau saya derma darah...mmg saye xbitau dia....rasie....kalau dia tau...kompem kene bebel la saye.....


saya pernah kena operate.....dan saya pernah tgk sendiri 2-3 bag darah orang lain disalurkan masuk ke badan saya.....dan saya selalu ingatkan pada diri....."kalau orang lain boleh sudi nak share darah dia dgn saya...kenapa saya tak boleh??....saya tak ada duit yang banyak untuk saya dermakan kat orang lain...apa salahnya saya dermakan darah saya pada orang yg memerlukan??...kalau takde orang yang nak dermakan darah dia pada saya dulu...ntah2 saya pun tak de lagi dah nak type entri ni...huhuhu...."


lagi2 la darah saya jenis "o" yang mmg terkenal sebagai penderma universal....saya tau darah saya boleh tolong ramai orang......that's why saya takkan teragak2 untuk bagi lengan saya kat nurse ambik darah tu untuk sedut darah saya....memang la luak...tp nt Allah ganti balik...hehe....


saya suka derma darah......but.....i think i can't do that anymore......darah saya takkan dapat bantu sape2 lagi....kalau darah saya cuma akan buatkan org lain menderita...i will not give it to anyone anymore.....this is the best and most difficult way that i will choose....


orang kata...'kita adalah orang yang paling tak kenal diri kita sendiri.....'...tapi...satu benda yang saya kenal pada diri saya....bila saya rasa atau lalui sesuatu yang menyakitkan....kalau boleh saya taknak orang lain lalui n rasa semua tu.....saya taknak orang lain rasa sakit tu....kalau mampu...saya takkan buat orang lain rasa apa yang saya rasa tu.....lagi2 insan-insan yang saya sayang.....


saya tau saya bukan superhero....saya tak boleh nak tolong semua orang....saya tak mampu nak bahagiakan semua orang......saya cuma pompuan biasa....tak mampu nak jadi luar biasa untuk siapa-siapa pun....saya tak boleh jadi orang lain....saya cuma nak jadi saya yang terbaik untuk semua orang yang kenal dan sayangkan saya.....


and....saya tak paham kenapa korg baca entri merepek ni sampai habis....ni cuma luahan hati saya yang cam tertekan n sedih n kecewa jugak la agaknye....kalau korg cam blur...or tak paham...mintak maaf ye....sometimes saya sendiri pun mcm tak faham ape yang saya merepek ni....hohoho...k la....saya nk tido...take care sume...slamat malam...(^_^)


p/s: andai ini ujian...Tuhan....berikan saya kekuatan.......

2 pesanan untuk saya:

akimsensei said...
February 21, 2010 at 6:06 PM

saya pun suka derma darah.. ;)

starz said...
February 22, 2010 at 11:43 PM

hehe...sila la rajin2 derma darah...banyak pahala tu...=)

Post a Comment