cuti saya bermula!!~~~

helllooo people!!...assalamualaikum......http://www.emocutez.com


ohhooo...cuti sudah pun bermula...dan saya sudah pun membazirkan masa yang banyak untuk segala macam perkara yang tak berfaedah....hehe...biase laaa....what's holiday for right??....http://www.emocutez.com


ok ok....oleh kerana semalam saya telah berjaya memerapkan diri di dalam bilik ini bagaikan pekasam sambil membaca komik dan bermain games dan menonton cerita dan melayari internet sewenang2nya....maka hari ini saya telah berjalan bertawaf kl dengan bahagianya bersama kak ngah.....biase laa...sayekan bakal mayor kl....mesti la melawat2 kawasan jajahan takluk saya....hwa3....


hari ini saye telah meneman kak ngah bersiar-siar di kl sentral sambil memilih hadiah....lunch dan menuju ke rumah bakal mak dia untuk bagi hadiah hari ibu dan sebagainya.....kemudian sewaktu pulang kami telah pun 'ter'singgah ke klcc dengan riang ria dan bahagianya....lalala~~http://www.emocutez.com


wajah gabra kak ngah sebelum ke rumah bakal mak....ngeh3...



wajah gembira kami dapat makan ice cream...but i'm craving for the peppermint chocolate chips...akakkkk!!!...i want it i want it i want it!!!...huuuu.....=(

namun perkara yang paling membahagiakan adelah kami telah 'ter'sesat di sini....

heaven~~~

saya adalah bakal tokey kinokuniya!!...haha....

namun saya adalah bukan bakal duta mahu pun bakal tokey skinfood...harap maklum!!


ohoho yayaya~~~saya memang hebat dalam bab menyusutkan isi tabung saya!!....sila beri saya makan buku selepas ini....huuu...*laskar pelangi itu bukan novel ye...tp dvd kakak saya yang punya...bukan saya yang punya~~~~

ok...hasil2 bukti tanda tabung saya yang semakin kering adalah...

1. the book of tomorrow - cecelia ahern
saya dah lama aim novel ni...tp 1st edition dia yg size gajah punye...rm79.90....maka baru sekarang saya beli...siap dapat diskaun lagi...maklum laaa...bakal tokey kinokuniya...hahaha

2. aA + bB - Hlovate
saya dah pegang buku2 lain hampir 4-5 buah...the undomestic goddes, remember me, when rainbow ends, cinta sufi, aku terima nikahnya 3 dan sebagainya...akhirnya buku ni yg saya pilih...untuk buku2 yang tak terpilih...sila jangan sedih ya....lain kali saya beli...hahaha

3. dvd laskar pelangi......
ini adelah kiriman kakak saya...saya dah tengok di youtube dulu....tapi nak tengok lagi jugakkk...sebab cerita ini adalah best....sila tengok sekarang!!...saya menanti-nanti bila sequelnya sang pemimpi nak keluar.....saya nak tengokk!!

4. ubat-ubatan saya yang telah meng'kaya'kan guardian...
nasib badan....saye redha...huhu....ohh....saya juga adelah bakal tokey guardian nampak gayanya....sila tunggu wajah saya yang 'jelita' jadi gambar perempuan pegang basket depan guardian tu ye....haha....agak2 korang cam seram xnak masuk??...

5. perkara2 lagho seperti makan,tambang dan sebagainya.....

ohhh....http://www.emocutez.com


yela2.....saya memang xmampu nak tahan dengan temptation of books....saya ngaku.....mula2 berkira2 nak simpan sikit duit....tapi rupanya saya telah tersimpan di bank kinokuniya....haishhh.....xpe2...saya redha lagi....heeee....http://www.emocutez.com

dah la...iya ini memang merepek banyak hari ni.....ade lagi benda nak cakap sebenanye....tapi xpe la....kita tawakufkan sehingga next entri okey....harap bersabar.....jumpa lagi di tempat dan blog yang sama....renung2kan dan selamat beramalll~~~

p/s:
1. erm....kenapa banyak sangat bakal yang saya nak jadi ni??....konpius2....
2. esok saya nak balik sunway untuk bertemu maru dan men'training' dia supaya kurus....kamis baru saya dapat balik kampung selepas hantar lolot ke klia....='(
3. saya tak lupa laaa.....hari ni hari ibu!!...selamat hari ibu untuk mak saya PUAN HAMSAH BUANAS @ ABU ANAS dan juga untuk bakal mak saye...PUAN ehem ehem....selamat hari ibu untuk mak2 saya dan mak2 anda juge....(^_^)

2 pesanan untuk saya:

dari~ummie said...
May 12, 2010 at 9:03 PM

yied, happy mother's day!!
wehehe..
TQ2...teman kak ngah..
nanti ko jadik tokey guardian,
aku gerenti masuk..
dan keluar dgn gumbira
*sbb mesti yied bg kak ngah free kan??*
hehek

starz said...
May 13, 2010 at 2:52 PM

hahaha...ko mmg pantang nampak muka aku kt mane2 ngah...kompem nak amsuk punye....bole2...bg free...jgn datang hari2 dah la...datang 2bulan skali xpe...setaun skali pun lagi digalakkan...hua3....

Post a Comment