meroyan......




semalam, kami berlima si insan-insan tertekan telah pun membazirkan sehari suntuk di kl....almaklum....dek kerana modul LPPKP kami pada hari ini dan esok, maka kami pun tak dapat pulang ke kampung menghabiskan cuti 4hari kami....operasi kami meround bukit bintang ternyata berjaya apabila kami telah menghabiskan hampir 10 jam di sana...hehehe...

setibanya di plaza BB, setelah park kereta, kami berjalan kaki menuju ke pavillion....saja exercise sebelum memenuhkan perut...hehe....entah berapa jam kami habiskan masa untuk makan di sana, langsung tak cari apa apa sebab rasa tak mampu....pavillion betul2 tempat orang kaya....segan bila masuk ke sana....sampai tempat makan pun macam ekslusif giler...padahal makan pizza je....


selesai makan kami jalan kaki semula ke sungei wang...teman ida nak survey handphone....nak tukar phone baru katanya....ape lagi...kami pun memulakan sesi survey kat sungei wang tu...hampir seluruh kedai handphone kami singgah...dan akhirnya...dek berkat mulut aku yang ramah menawar harga, kami bukan setakat survey handphone, bahkan ida, idah dan nad akhirnye terpujuk untuk membeli handphone baru...hehe...kaye tokey kedai handphone tu kan...kenapa la agaknye dia tak nak bagi aku komisyen sikit??...agaknye sebab aku dah tawar keterlaluan banyak kot!!....=P



setelah puas mereka membeli belah handphone baru dan setelah letih jugak mulut aku bercakap xberhenti henti dengan tokey kedai handphone tu, kemudiannya kali ini kami singgah di low yatt...bukan untuk cari laptop pulak...tapi untuk solat...huhuhu....sibuk shopping pon solat jangan lupa tau kawan kawan!!!....

usai solat kami berjalan pulak ke times square.....dahsyat kami hari ni....betul betul shopaholic.....kat times square, kami teman an pulak cari beg....habis semua kedai beg di surveynya.....akhirnya.....oleh kerana an tak tau nak buat pilihan antara beg pink atau beg jeans yang kedua-duanya sama cantik, sama harga dan sama murahnya...maka an borong kedua-duanya sekaligus.....hebat betul dia...hehe.....

dan aku pulak.....oleh kerana takde plan nak membeli apa-apa dan kebetulan....novel cecelia ahern dan dvd condor hero yang menjadi idaman tu masih lagi belum cukup duit nak beli, maka aku cuma membeli dvd hana yori dango 1 & 2 yang dah bertahun tahun aku berangan untuk miliki tu.....dapat jugak akhirnya menambah koleksi......

maka selepas tu, kami pun baru la rasa letih bershopping.....tapi kena jalan lagi sebab kereta park kat BB plaza....sebelum tu, singgah dulu kat surau sungei wang untuk solat maghrib pulak.....barulah bertolak pulang.....letih...tapi rasa sedikit lega sebab ini kali pertama kami berpeluang untuk keluar menghabiskan masa bersantai tanpa perlu memikirkan tentang tugasan tugasan yang super banyak tu......

at last.....setelah mengharung jem kat kl yang super panjang tu, dan terlepas peluang nak jumpa zaza untuk celebrate besday dia sama sama..(anyway, happy birthday za!!)....tiba jugak di rumah akhirnya......welcome to the real life ieya.....your pending assignments are there waiting for you to complete them.....chayok chayok......good luck dear!!.....

p/s: terima kasih ya Allah...sekurang kurangnya aku masih punya kesempatan untuk menikmati hidup bersama kawan kawan.....dan terima kasih pada nad, an, ida dan idah....you guys are really great!!.....

target financial: teruskan berusaha kumpul duit untuk dapatkan novel-novel cecelia ahern dan dvd condor hero tu....ganbatte kudasai!!!......

2 pesanan untuk saya:

sharulnizam m said...
April 3, 2013 at 1:50 PM

Kat mane Ade Juan DVD condor hero tu??

sharulnizam m said...
April 3, 2013 at 1:51 PM

Kat mane Ade Juan DVD condor hero tu??

Post a Comment