the graduation, the wedding and the cameron highland.....


the graduation....

30 may 2009 yang lalu, saya dengan rasminya telah bergelar graduan Universiti Teknologi Mara. Alhamdulillah....saya dah berjaya bertahan selama ni....ingatkan saya takkan mampu menongkah arus yang dahsyat ni, tapi Allah tu rupa rupanya lebih tahu apa yang paling baik untuk kita.....

terima kasih mak dan bapak tersayang, sebab saya buat semua ni untuk mereka...dan saya dah berjaya akhirnya.....terima kasih gak untuk ajah dan abang ngah sebab sudi datang dan hantarkan saya walaupun majlis mereka hanya pada keesokan harinya....

kini, saya masih berkira kira....kemana agaknya arah tuju saya selepas ni.....terus terang saya katakan...saya memang seorang yang tak ada cita cita!!......jangan marah andai anda yang membaca barangkali pantang dengan orang yang tak bercita cita.....tapi......secara jujurnya saya dah penat mengharap......dulu dulu pernah juga menyimpan cita cita....nak jadi cikgu, nak jadi doktor, nak jadi astronaut dan sebagainya...tapi, lama kelamaan saya jadi kecewa sendiri bila apa yang diharap tak menjadi kenyataan.....lalu saya bisikkan pada hati.....usah mengharap lagi....biar Allah tentukan semua yang terbaik untuk masa depan kau.....dan inilah yang saya pegang dari sejak sekolah dulu...hingga kini.....

sekarang....saya jadi risau sebab saya sepertinya tak punya hala tuju....saya nak sambung master...saya nak kerja...takkan selama lamanya saya nak hidup ditanggung mak bapak saya kan??....saya nak balas semula jasa mereka pada saya.....saya pun nak punya hidup saya sendiri.....tapi seakan akan saya blur dengan apa yang akan saya putuskan......mana saya nak pergi ni???

takpe...yang penting habiskan degree ni dulu...setahun setengah sangat singkat tempohnya bagi saya....biar saya bertanya pada yang pakar...jalan mana harus saya pilih untuk masa depan saya.....dan jalan mana yang akan menjadi road not taken bagi saya.......doakan masa depan saya!!....



the wedding.......

keesokan harinya...31 may 2009.... majlis bertandang kakak saya di subang bistari.....meriah dan kami disambut dengan senyuman mesra dari keluarga pihak lelaki....congrats once again to ajah dan abang ngah.....semoga berkekalan hingga ke syurga hendaknya......

bahagia bila tengok mereka bahagia.....harapnya saya pun akan panjang umur untuk menempuh bahagia seperti mereka.....saya selalu harap semua orang yang saya sayang akan bahagia selalu....semoga harapan saya tu akan Allah kabulkan sentiasa insya'Allah.....



the cameron highland.......

1-3 jun 2009....adik beradik saya yang lain, icak, ayai, lolot dan epit bercuti ke sana!!.....bencinya sebab semester pendek ni menghalang saya dari ikut bersama mereka.....sedih sebab tak dapat sama sama seronok bercuti dengan mereka...lebih lebih lagi bila anis dan adik sekeluarga pun turut serta!!......terkilannya.....

tapi saya tau....untuk apa yang kita kejar....banyak yang kena kita korbankan.....tak boleh tamak sebab bila kita nak semuanya....we will lose all of it.....saya pilih kelas saya berbanding ke cameron highland bersama mereka.....tapi saya tahu....Allah akan beri ganti benda lain yang lebih baik untuk saya...insya'Allah.....

cuma sedikit kecewa...sebab tak dapat habiskan masa dengan ayai.....2 minggu dia bercuti di semenanjung, tapi saya yang tak cuti.....hmmm.......bila nak balik kampung ni!!!!

p/s:
1. tahniah juga pada semua kawan kawan dan housemates saya yang turut berkonvokesyen....semoga berjaya semua....
2. thanks to ajah for rm40 untuk bayar denda jubah tu....ade extra rm6...i'll keep the change ok...hehe
3. hujung minggu ni saya nak balik kampung!!...by hook or by crook...i will!!!

2 pesanan untuk saya:

Aminur Rasyid said...
June 5, 2009 at 2:00 AM

tahniah makcik Payid!

star_dust said...
June 5, 2009 at 5:21 PM

thanks a lot tok acid...hehehe

Post a Comment