SURAT-SURAT PEREMPUAN JOHOR

cuti baru bermula 3hari....saya mula membaca lagi...walhal saya punya 1001 kerja yang perlu disudahkan sebelum hujung minggu depan......namun sesuatu yang bergelar buku tu sangat kuat impak godaannya pada saya...haha....

novel ni milik ayai....saya sangat positif dengan ayat saya ni sebab saya jumpa novel ni dalam bilik dia...walaupun dia xde dan lolot adelah penghuni tetap bilik tu, tapi saya tak rasa lolot akan baca novel sebegini...wakaka...kalau lolot baca entri ni confirm saya kena luku...=P....

novel ni sangat best....Surat - Surat Perempuan Johor karya Faisal Tehrani....nilah antara faktor saya rapat dengan ayai....kami punya minat dan kecenderungan yang kebanyakannya sama.....tak ramai lelaki sukakan novel...lagi lagi novel sastera macam ni...but, i'm proud of him...(sebenarnya rasa best sbb duit yang tgh kumpul boleh guna buat beli novel lain...haha)...

novel ni buat saya rasa bertuah dilahirkan sebagai seorang perempuan Johor.....rasa bangga, rasa kagum dan rasa yang saya perlu jadi seorang perempuan Johor yang sejati....but...can i??.....ada banyak ilmu dan nasihat yang boleh saya kutip di dalamnya.....dan jalinan ceritanya kadang kala meruntun perasaan....biasalah...novel novel faisal tehrani memang selalunya menyesakkan dada saya......tapi saya tetap menjadi pembaca yang setia....=)

apapun, thanks to ayai sebab beli novel ni dan xmarah bila saya rompak novel ni dari bilik dia...(anyway, memang dia tinggalkan pun....memang nak bagi saya baca agaknya...)......sekarang saya sedang membaca satu lagi antologi cerpen dia yang saya rompak jugak....mencari gayung.....best sungguh cuti...=P

p/s: bile la gaknye berjaya siapkan kerja2 yang tertangguh tu iya!!!.....

2 pesanan untuk saya:

dari~ummie said...
June 27, 2009 at 3:50 PM

yied..kak ngah pun perempuan johor okeh..haha..bangga sikit..

star_dust said...
June 27, 2009 at 6:46 PM

haha...ok ok...kak ngah pompuan johor gak...=P

Post a Comment