being alone is a sweet memory......

hari ni adik masuk kolej.....even dekat je pun kolej dia, sepuluh minit je dari rumah, but still....cam sedih gak.....rasa sunyi sebab xde org nak huru hara kan rumah....hehe....tinggal berdua dengan lolot.....ape je la yang boleh kitorg buat.....mengacau mak je la keje masing masing...hehehe....

tapi,bersendirian benar benar memberi masa.....masa untuk privacy diri dan masa untuk clearkan semua yang tak clear.......it's already a week i'm having holiday at home.....yet, still have few days to spend.....bosannya...taknak balik shah alam.....baru je nak rasa best bercuti.....tapi dah kena naik kuliah semula......dah la jadual semester baru ni sungguh xbest....siap ade 3 hari kelas malam.....dah la bulan 8 ni ramadhan......xbestnye sambut ramadhan macam ni!!!!.....

hari ni, berjaya kemas bilik yang macam reban ayam tu....habis clear semua saya sapu....siap toys n bears semua masuk washing machine.....bukan pe....kitorg nak suruh mak bagi kat hospital.....daripada terbiar xde orang nak main, n buang or bakar, baik sedekahkan kat wad kanak kanak kan.....seronok budak budak tu dapat mainan nanti.....

dan hari ni jugak.....saya punya banyak masa untuk berfikir......berfikir tentang saya.....tentang dia.....tentang kami......tentang masa depan.....haaaaa.....jauhnya fikiran saya melayang.......satu masa dulu saya benci semua ni.....sampaikan saya beritahu pada diri.....'usah benarkan fikiran lepas lari....nanti kau akan terus disakiti'......tapi tetap.....bila punya waktu senggang begini......fikiran akan terus menerobos dimensi demi dimensi yang saya sendiri barangkali xterjangkakan.......

dah la....saya letih berterusan menyalahkan dan menghukum diri sendiri.....saya juga perlukan waktu untuk 'saya'.......dan saya juga inginkan ruang untuk 'saya'.......tak perlu menyalahkan dan tak perlu menghukum rasanya.....semua tu cuma menambahkan inferior dalam diri.....cukuplah saya jadi diri sendiri.....saya yang 'saya'......dan cukuplah saya pilih Allah sebagai peneman sepi......kadang kala asyik membuat pilihan pun meletihkan kan??....biar Dia yang menentukan segalanya....itu lebih baik barangkali....

saya suka rasa tenang begini.....tapi sering rasa ini tinggalkan saya pergi.....my dear God.....really hope that this feeling will be everlasting......but surely it can't.....semoga Allah akan permudahkan segala urusan....insya'Allah.....

p/s: 1.rindu kat adik...padehal baru je dia pegi pagi tadi...kalau dia tau ni kompem bangge...hehehe
2. nak cari tiket...bingung...nak balik hari ape ni??....shud i go back early, or shudn't i??...haha

2 pesanan untuk saya:

Insan Kecil said...
July 1, 2009 at 1:39 PM

ada satu kata-kata Atie baca:

kadangkala masa kosong itulah adalah pembunuh..
buatkan kita tenggelam dalam khayalan.
maca, payied kata: menerobos ke dimensi yang tak terjangka..

mengenang siapa tu payied?
kalau atie semakin ku kenang semakin sukar nak lepaskan kenangan itu dari tercetus di fikiran..

star_dust said...
July 1, 2009 at 8:01 PM

hmmm...betul cakap atie....kdg2...dimensi yang kita tak kenal tu seringnya lebih menyakiti dari mengubati....huhu.....tapi sometimes....ia buatkan kita lupa hakikat kenyataan yang kadangkala lebih menyakitkan...=)

mengenang siapa??....haha....terkenang orang yang jauh......xpernah mampu lepas dari ingatan pun...=P

Post a Comment